Flere vælger sundhedsforsikring

Flere og flere virksomheder vælger en sundhedsforsikring til medarbejderne. Succesen skyldes både, at medarbejderne efterspørger ordningen, men i høj grad også at en sundhedsforsikring kan måles direkte på bundlinien.

Med en sundhedsforsikring får medarbejderen mulighed for omgående hjælp med sundhedsmæssige og personlige problemer af et netværk af specialister. Alle skavanker fra stress, sygdom til ulykke kan dækkes af en sundhedsforsikring, der i hvert tilfælde sammensættes efter individuelle behov.

En forsikring der bliver brugt
”Det er vigtigt, at man som virksomhed grundigt overvejer, hvilke services man vil have med i sin sundhedsforsikring. Har man stress i sin virksomhed, så skal sundhedsforsikringen naturligvis inkludere psykisk lidelser. Har man mange sportsaktive medarbejdere, så vil det måske være en idé at medtage en fysioterapeut, kiropraktor m.v. i forsikringen,” siger Michael Nielsen, Care Forsikringsrådgivning A/S. Care har mange års erfaring med at sammensætte forsikringerne ud fra en sundhedspolitik for danske virksomheder, så de kan benyttes efter behovet. ”Medarbejderne benytter sig rent faktisk af de nye muligheder, de får, og derfor er sundhedsordninger også et de skattefrie personalegoder der er mest efterspurgte i øjeblikket”.

Pas på falsk tryghed
Der er mange forsikringsselskaber, der tilbyder ordningerne i mange forskellige varianter. ”En sundhedsforsikring er ikke bare en sundhedsforsikring”, siger Michael Nielsen. ”Vi har lavet en analyse af markedet, som viser, at der er mere end 30 områder, hvor forsikringerne dækker forskelligt – eller slet ikke dækker. Derfor er det vigtigt, at virksomheden får lavet en uvildig analyse af behov og ønsker, inden den rette leverandør kan vælges. Ellers kan det ende med falsk tryghed”.

Hurtig hjælp
At medarbejderne har taget sundhedsforsikringerne til sig skyldes både, at hjælpen er der med samme, uden der skal skrives skadesanmeldelser, og at man har et hot-line-nummer, man trygt kan henvende sig til. Derudover er det skattefrit for medarbejderne, hvis alle får det tilbudt.

En god investering
Hurtig indsats er både nødvendig af hensyn til medarbejderen, men det er også vigtigt for arbejdsgiveren at sundheden på arbejdspladsen er i top. En syg medarbejder er en stor udgift for virksomheden – særligt set i lyset af at en sundhedsforsikring ikke behøver at koste mere end fem kr. om dagen. Det er de færreste virksomheder, der laver et regnestykke over, hvad det koster virksomheden at have syge eller usunde medarbejdere.

For yderligere information kontakt venligst:

Care Forsikringsrådgivning A/S
Gersonsvej 7
2900 Hellerup
Telefon: 70 21 66 11
www.careforsikring.dk