Fra eliteidræt til revision

Man glemmer ikke, hvordan man laver en baglæns saldo, siger Jonas W. Nielsen. Han er assistent hos Ernst & Young i afdeling 200 på Tagensvej og deltog for nylig på en rekrutteringsmesse, hvor han gik catwalk sammen med en række andre Ernst & Young-ansatte. På catwalken lavede Jonas W. Nielsen en baglæns saldo til speak af entertaineren Adam Duvå.

I september var medarbejdere hos Ernst & Young på catwalk til uddannelsesmesse for at gøre opmærksom på mulighederne i branchen og ikke mindst hos Ernst & Young. Blandt modellerne var Jonas W. Nielsen, der brillerede med sine springevner.
Jonas W. Nielsen har en titel som både dansk og europæisk mester i springrytmegymnastik – og selv om det er syv år siden, den 24-årige revisorelev dyrkede springgymnastik på eliteplan, har han ikke glemt, hvordan det skal gøres. Faktisk mener han, at der er mange lighedspunkter mellem eliteidrætten og det at arbejde i et stort revisionsselskab.

Stort ansvar og spændende opgaver
”Det, som virkelige tænder mig ved arbejdet hos Ernst & Young, er en kombination af den nære kundekontakt og det store ansvar, jeg allerede har fået,” siger Jonas W. Nielsen. Han har blandt andet ansvaret for at dokumentere nogle forretningsgange hos større kunder og rapportere dette til sine overordnede. Det betyder, at han på egen hånd skal sætte sig ind i kundens hverdag, interviewe og forstå, hvordan kunden arbejder, og formidle dette videre.
”Det er spændende og samtidig en vigtig opgave. Det føles godt at vide, at når jeg afleverer en rapport, så bliver den både læst og brugt,” siger han. For mindre kunder står Jonas W. Nielsen selv for den løbende kontakt med Regnskabscheferne.

Revision er som eliteidræt
Jonas kan i det daglige bruge de erfaringer, han har som eliteidrætsmand. Det at sætte sig høje mål og stræbe efter dem er en kvalitet, som både er nødvendig i sportens verden og i det daglige virke som revisor.
”Når man er ude hos kunderne, skal man virkelig være på. Det minder lidt om at være til en konkurrence, hvor selv små fejl kan gøre, at man ender som nummer 20 frem for nummer et. Derudover har jeg også en masse personlige ambitioner på længere sigt. Nu skal jeg først gøre min HD færdig, dernæst kommer AUD, og det ultimative mål er at blive statsautoriseret revisor,” siger Jonas W. Nielsen. Han lægger dog ikke skjul på, at hvis der en gang i fremtiden skulle åbne sig en mulighed for at bliver partner, så vil han bestemt ikke sige nej til det.
”Jeg er opvokset i en familie af sportsudøvere på eliteplan, og det betyder, at det ligger til mig at sætte mig mål – og nå dem.”

Sikker på en stilling i branchen
Uanset hvad der sker fremover, er det ikke arbejdsløshed, der bekymrer Jonas W. Nielsen. Der er bud efter dygtige unge, som vil ind i revisionsbranchen, og derfor kan man se flere og flere initiativer, som skal få studerende til at vælge revisorvejen. Nogle virksomheder i branchen vælger at tilbyde ”finders fee” på op til eksempelvis 10.000 kroner til dem, som får matchet en medstuderende med en stilling
”Det tiltaler mig, at Ernst & Young vælger en lidt anden vinkel og finder på noget sjovt som nu catwalken. Jeg tror det kan være med til at nedbryde nogle fordomme om det at være i branchen,” mener Jonas W. Nielsen.
Det er spændende at være eftertragtet yngre revisoraspirant, men Jonas W. Nielsen har til gengæld en lang arbejdsuge. De 37 timer – plus overarbejde – hos Ernst & Young suppleres af 10 til 15 timer hver uge på HD-studiet. Det betyder, at der ikke er plads til megen sport og andre fritidsaktiviteter. Lidt fodbold bliver det dog til – og ikke mindst spring på Ernst & Youngs catwalk.

Fakta:
Catwalk-video sendt til studerende
Fik man ikke set Jonas W. Nielsen i fuldendt baglæns saldo på Ernst & Youngs catwalk til rekrutteringsmessen, kommer chancen igen til november. Her vil det samme catwalk-team gentage succesen på Handelshøjskolen i København. Teamet har fået specialtræning i catwalk, og der er blevet optaget en promotion-video med modellerne, der er sendt til studerende som led i Ernst & Young rekrutteringsstrategi.