Genbrugsglas isolerer bedre

Et genbrugsmateriale produceret af affaldsglas kan spare byggeriet for mange penge og sikre bedre isolering. Glasskumgranulat slår traditionelle isoleringsmaterialer på alle parametre, og det er tilmed produceret udelukkende med strøm fra vandkraft. Det giver forhåbninger om mere miljøvenlige boliger – og et nyt marked for miljørigtige byggematerialer.

Genbrugsglas er fremtidens byggemateriale. En smart teknik, der omdanner flasker og andet affaldsglas til stærke, men lette klumper granulat har banet vejen for et rent og unikt produkt til alle former for isolering. Først og fremmest er glasskumgranulatet superisolerende i forhold til alle andre metoder på markedet. Det er billigt, det modstår fugt og ild, og så vejer det meget lidt samtidig med, at det er hårdt som sten.

100 pct. genbrugsmateriale
”Glasskumgranulat er et 100 pct. genbrugsmateriale, som slår traditionelle materialer på alle punkter. Det betyder, at der er et meget stort marked for os, når byggebranchen får øjnene op for mulighederne. Produktet kan eksempelvis spare en arbejdsgang, når der skal isoleres i gulve, fordi underlaget ikke skal nivelleres. Glasskumgranulatet lægger sig selv til rette, og det kan spare bygherrer for over 100 kr. pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til 15 pct. i forhold til tilsvarende bygninger,” fortæller Henrik Dalsø fra TECHNOpor Danmark, der forhandler glasskumgranulat i Danmark.

Hårdt og let materiale
Glasskum er meget hårdt, hvilket gør det velegnet til dræning og som kapillarbrydende lag. Hårdheden gør også, at glasskum er trykfast, sikrer mod radon og er resistent overfor alle påvirkninger såsom kemi, bakterier og fugt.
”Glasskum giver en formidabel bæreevne i gulvkonstruktioner, og den overlegne styrke gør, at fundering med pæle eller andre opfyldninger overflødiggøres,” siger Henrik Dalsø.
Samtidig er glasskummet så let, at det kan benyttes som efterisolering i eksempelvis tagkonstruktioner og hulmure. Det betyder, at man med glasskumgranulat kan nøjes med et isoleringsprodukt i hele bygningen.

Produceres udelukkende med alternativ energi
TECHNOpor glasskumgranulat bliver produceret på et anlæg i Tyskland, som udelukkende benytter alternativ energi i form af strøm fra vandkraft. Det er medvirkende til at gøre materialet til det mest miljøvenlig på markedet.
Glasisolering er udviklet i Tyskland og bliver produceret af tysk genbrugsglas. Med tiden er det planen er opstarte en produktion i Danmark, hvilket vil gøre glasskumgranulat endnu mere økonomisk og miljøvenligt.
TECHNOpor glasskumgranulat leveres enkelt i eksempelvis bigbags eller løs vægt i lastvogn.

For yderligere information og dokumentation kontakt venligst:
TECHNOpor Danmark
Henrik Dalsø
Vestervang 13
4200 Slagelse
Tel: +45 48167659
mail: kontakt@technopor.dk
web: www.technopor.dk