Højeffektive fyr på Agromek

Den danske producent og udvikler, Alcon, præsenterer i år på Agromek de mest energieffektive fyr på markedet.

Alcons kedler og fyr har i uvildige tests foretaget i samarbejde med Teknologisk Institut vist en usædvanlig høj effektivitet. Med en virkningsgrad på op til 92 pct. er fyringskedler fra Alcon blandt verdens mest effektive til afbrænding af halm, træ og andet biobrændsel.

”Der er virkelig mange penge at spare, særligt når vi sammenligner halm og brænde i forhold til de stigende oliepriser,” siger Svend Bisgaard Kristensen, der er direktør i Alcon og har mere end 25 års erfaring i branchen.

Det oplever Alcon til dagligt, når folk, typisk fra landbrug og husejere på landet, efterspørger brænde/stokerfyr som alternativ til oliefyring. De mindre, manuelt betjente fyr er særligt attraktive, fordi de har en meget stor fleksibilitet med hensyn til brændselstyper.

På landbrugsbedrifter er installation af de store halmfyr fra Alcon ofte en nødvendighed. Det gælder når bedriften kræver ekstra megen varme til eksempelvis korntørring, væksthuse, klimastalde eller fjerkræopdræt. Disse produktionsgrene vil simpelthen ikke være rentable, hvis de skulle baseres på energi fra olie eller el.

Alcon har oplevet en stigende interesse fra industrivirksomheder og fjernvarmeanlæg for de højeffektive anlæg.

Hemmeligheden bag den rekordhøje udnyttelse i Alcon-fyr er dels en korrekt og præcis udformning af kedlerne men også en automatisk datastyring, der er standard i de store anlæg.

Alle produkter fra Alcon er designet med henblik på både effektivitet, plads og æstetik. De store fritstående anlæg er desuden udviklet i samarbejde med arkitekter for at gøre det muligt at placere dem i overensstemmelse med omgivelserne.

Alcons fyr kan suppleres med akkumuleringstank, skorstene og diverse tilbehør.

Alcon ApS har eksisteret siden 1990, og virksomheden har leveret højeffektive fyr til hele Europa. Alcon vil være at finde på Agromek 2005 på stand B-2128, og her vil flere nyheder også blive præsenteret.

For yderligere information kontakt venligst

Svend Bisgaard Kristensen
Alcon Aps
Frichsvej 11
8464 Galten
Tlf. 8666 2044
Fax. 8666 2954
alcon@post6.tele.dk
www.alcon.nu