HAKIs første kunde i Danmark

Murerfirmaet S. Sejersen & Søn importerede allerede i 1960´erne sit første HAKI-stillads fra Sverige. Siden er der løbende købt til, og virksomheden benytter stadig de første komponenter side om side med de nyest indkøbte.

I over fyrre år har murerfirmaet S. Sejersen & Søn i Middelfart benyttet stillads fra HAKI. Virksomheden har nu kapacitet til at opsætte 600 m2 stillads, og ved et kommende industribyggeri bliver alt udstyret opsat endnu en gang.

Kvalitet der holder
Murermester Ivan Sejersen, der er ejer og daglig leder af S. Sejersen & Søn, siger:
”Vi har løbende købt hjem af HAKI-stilladser siden 1964, og det er næsten ikke, bortset fra en række forskellige forbedringer, til at se forskel på det, vi købte dengang, og det nyeste. Det bliver jo ikke påvirket af vind og vejr og holder derfor i årtier.”
Ivan Sejersen arbejde i 1964 i Sverige for et entreprenørfirma og så dengang med sin far stilladset på en svensk byggeplads. De blev begge begejstret for stilladsets funktionalitet, som på det tidspunkt var helt ukendt i Danmark.

Første import af HAKI stillads til Danmark
Ivan Sejersen anbefalede derfor sin far, der dengang drev S. Sejersen & Søn, at bestille et tilsvarende stillads hjem til forretningen i Danmark. – Og ikke lang tid efter havde de på gebrokkent svensk opsporet producenten HAKI.
”Jeg kan huske, at stilladset blev sendt uden videre fra Sverige, og så sendte min far en check efter modtagelsen. Der var tillid fra begyndelsen,” fortæller Ivan Sejersen.

Unikt produkt i Danmark
Hjemme i Danmark skulle stilladset i første omgang benyttes til opførelse af en 15 meter høj skorsten, men der kom hurtigt nye opgaver til. Kort tid efter var det et vandtårn, og efterhånden vidste alle, at S. Sejersen & Søn havde et usædvanligt stillads, som både var hurtigt at sætte op og havde mange muligheder.
”Vi var de eneste, der havde et rigtigt stillads, og det skabte en stor efterspørgsel og vækst for S. Sejersen & Søn. Husk på, at før den tid benyttede man udelukkende træstilladser, så arbejdssikkerheden blev væsentligt forbedret,” fortæller Ivan Sejersen.

Fordele ved ét system
Fordelen ved kun at have ét stilladssystem er, at man kommer til at kende det godt, mener Ivan Sejersen. Arbejdstilsynet er også tilfreds, når det kommer på inspektion, fordi inspektørerne ved, at S. Sejersen & Søn benytter HAKI og ikke diverse forskellige typer blandet sammen samt kopivarer.
”Vi er så tilfredse, at vi ikke vil bruge andet end HAKI,” siger Ivan Sejersen.

25 år med samme kunde
HAKI startede i 1980 en dansk afdeling, og i de seneste 24 år har salgschef Ove Brorsbøl været med i flere funktioner. Ove Brorsbøls første opgave var at starte op i Esbjerg, som han ledede igennem 8 år. Ove Brorsbøl er nu salgschef for HAKI i Danmark. Han har blandt andet stået for kontakten til S. Sejersen & Søn og har således solgt adskillige stilladser til virksomheden gennem årerne.

Billedtekst:
Salgschef for HAKI i Danmark, Ove Brorsbøl, giver hånd til murermester Ivan Sejersen fra virksomheden S. Sejersen & Søn efter 25 års nært samarbejde som henholdsvis leverandør og kunde.