Hellere lille og vågen end stor og doven

Med PSR-serien fra BOSCH bliver der vendt op ned på, hvad en bore/skruemaskine er og kan. Takket være lithium-batterierne, der kendes fra mobiltelefoner, er det blevet muligt at skabe kompakte akkuskruemaskiner, som slår selv professionelt værktøj i styrke og kun vejer det halve.

Tag batteriet af din gamle boremaskine, så har du en fornemmelse af, hvor let PSR-serien føles. Det skal nemlig prøves, før man helt forstår styrken i den nye PSR-serie. Først og fremmest skal man glemme sine forestillinger om, at styrke hænger sammen med størrelse.

Med lithium-batterierne i PSR 200 LI og PSR 300 LI er en helt ny generation af bore- og skruemaskiner født. De er ultralette og handy, og alt bøvlet omkring opladning er fortid. De supereffektive lithium-batterier er så fuldendt integreret i værktøjet, at det faktisk ser ud, som om batteriet mangler.

Lithium revolutionerer værktøj
Et traditionelt NiCd-batteri vil efter fire måneder uden brug være fladt. Det langt mindre lithiumbatteri vil efter fire måneders oplagring stadig have 85 pct. af sin styrke. Det betyder fleksibilitet og sikkerhed for at din PSR er parat til opgaverne, når du er. Med et lithiumbatteri er det også slut med at skulle aflade værktøjet helt, inden det oplades. Lithiumbatteriet kan nemlig oplades i sjatter, uden at det påvirker ydeevnen. –Og opladningen går betydeligt stærkere. Samtidig vejer lithiumbatteriet betydeligt mindre, og der er fuld kraft på, indtil det er helt opbrugt.

En akkumaskine der arbejder med dig
PSR-serien er skabt til at blive anvendt i hjemmet og til krævende hobbyopgaver. En af de ting, som gør det nemmere, er borepatronen, der blot skal have et let tryk for at slippe bitholderen. Skift mellem bor og bitholder går derfor som en leg.
En anden stor fordel er momentkontrol, som sætter akkumaskinen i stand til at indstille styrken automatisk, alt efter hvilken opgave man arbejder med. Eksempelvis stopper PSR 300 LI, når skruen er helt i bund, i stedet for at vende styrken mod brugerens håndled – takket være den 18 trins elektroniske momentkontrol.

En PSR til alle behov
Den nye PSR-serie består ud over 300 LI på 10,7 V også af den mindre PSR 200 LI med et lithium-batteri på 7,2 V. Den har ikke variabel hastighed; til gengæld har den automatisk moment-indstilling, ergonomisk soft–grip samt Power Light, der giver lys de dunkle steder i computeren i båden eller bilen.