Hellerup Kunsthandel rådgiver virksomheder om kunst

Det skal være nemmere at vælge kunst til virksomheden. Hellerup Kunsthandel, der netop er etableret, går i luften med et nyt koncept rettet mod danske virksomheder, som gør det enkelt at finde og indkøbe ny dansk kunst af høj kvalitet.

Tilgængelighed er nøgleordet for den nystartede kunstmægler Hellerup Kunsthandel, der har etableret sig som det rådgivende led mellem virksomheder og kunstnere. Hellerup Kunsthandels eksperter har gennem det seneste halve år opkøbt flere hundrede moderne danske værker for flere end seks millioner kroner – og opkøbet fortsætter.

Bredt udvalg og professionel rådgivning
”Det er vigtigt for os at have et omfattende lager, så vi har et bredt sortiment at rådgive ud fra, ” fortæller indehaver Torben Jensen, der har investeret af sin private formue i virksomheden.
”Det er Hellerup Kunsthandels ambition at gøre kunsthandel tilgængelig for erhvervslivet. For mange virksomheder er det uvant at besøge gallerier og kunstnere. Gallerier har snævre åbningstider og kunstmarkedet er på flere måder utilgængeligt for erhvervslivet – og der kommer vi ind i billedet,” siger Torben Jensen. Han forestiller sig, at en typisk aftale mellem en virksomhed og Hellerup Kunsthandel vil dreje sig om et til ti billeder til en værdi af 10-100.000 kroner per billede.

Kunst skal understøtte virksomhedens profil
Rådgivningen kommer til at foregå ved at Hellerup Kunsthandels konsulenter optræder som rådgivere og de vil sætte sig grundigt ind i virksomhedens vision og mission for at finde de værker som understøtter virksomhedens profil bedst muligt.
”Fordelen for vores kunder er, at vi har taget risikoen. Vi har købt kunstværkerne og kan derfor tilbyde en ensartet service og rådgivning, der er uafhængig. Desuden tilbyder vi tre måneders fuld returret – noget der er helt usædvanligt i kunstbranchen,” siger Torben Jensen. Et andet usædvanligt tiltag er mulighed for en leasingaftale, som Hellerup Kunsthandel har etableret med en ekstern samarbejdspartner. Torben Jensen lægger ikke skjul på at målet er ren forretning – der er ingen støttekroner involveret, ingen sponsorater – kun ren investering i god dansk kunst.

Provokunst og klassisk billedkunst
Hellerup Kunsthandel har fra starten otte ansatte samt et indkøbsudvalg på seks kyndige kunsteksperter, hvis eneste opgave er at opspore nye interessante kunstnere og opkøbe kunst til kollektionen. Kunstporteføljen består i øjeblikket af op mod 400 værker af den bedste danske billedkunst i alle stilarter – lige fra hårdtslående provokunst til de mere rolige og klassiske malerier.
”Vores filosofi er at god kunst påvirker os følelsesmæssigt, skaber stemning og giver inspiration, god kunst giver ny viden og nye tanker, god kunst virker opløftende og skaber gejst. Det er værdier, som erhvervslivet efterspørger og det er vores eksistensberettigelse,” siger Torben Jensen. Se mere på www.hellerupkunsthandel.dk

For yderligere information kontakt venligst
Hellerup Kunsthandel
Bernstorffsvej 82
DK-2900 Hellerup
T : (+45) 7020 5952
F: (+45) 7020 5953