Hightech porttelefoner i luksuriøst design

Et større ejendomsselskab i København har netop installeret et af markedets mest avancerede porttelefonsystemer fra GIRA. Løsningen er designmæssigt helt i top og det gjorde udslaget for virksomheden, der har indrettet sig i nye stilfulde kontorlokaler. Teknikken bag har samtidig givet et stabilt og sikkert adgangssystem med videokontrol og lys-styring, der kan skaleres efter behov.

Den teknologiske udvikling har også ramt porttelefoner. Fra at være et simpelt tovejssystem med en klokke og en døråbner er udviklingen gået i retning af intelligent styring, adgangskontrol og lækre videokonsoller til skrivebordet. Det hele kan naturligvis programmeres, benytte eksisterende lokalnetkabling og udvides med diverse moduler efter behov. Det har et stort ejendomsselskab benyttet sig af på deres nyindrettede domicil i det centrale København.

Fik indfriet alle ønsker
Løsningen skulle give cirka 25 medarbejdere kode til hovedindgangen og sørge for videoovervåget adgangskontrol to steder i virksomhedens kontorer, der befinder sig på tre etager. Desuden skulle anlægget kunne håndtere lys i opgangen og designet signalere kvalitet.
Installatør Lars Gustafsson fik opgaven og anbefalede et anlæg fra GIRA. Selve installationen tog få dage og ejendomsselskabet fik indfriet alle ønsker – og lidt til. Alle knapperne på designerkonsollerne er fingertouch, og den 1,8 tommer store farveskærm giver et knivskarpt billede af gæsten, der ringer på.

Nem installation
”Det er jo et super eksklusivt anlæg med kvalitet til mindste detalje. En af de smarte ting er at systemet blot behøver to ledninger til alle funktioner. Det betyder at man som regel kan benytte eksisterende ledninger og det gør opsætningen nem,” siger Installatør Lars Gustafsson, der har stået for installationen.
Han har installeret Giras porttelefoner et par andre steder i byen, men der er ikke mange opgaver. Det mener han skyldes at der er tale om et absolut luksusprodukt. Det henvender sig til liebhavere og domiciler, der vil have et high-end produkt, som passer designmæssigt med resten af bygningen og indretningen på kontorerne.

Mulighed for udvidelse
Skulle ejendomsselskabet senere ønske at udvide anlægget er der mange muligheder. Det er enkelt at tilslutte flere dørstationer eller ekstraudstyr i form af fingeraftrykslæser eller en grænseflade til Internet/telefoni, der gør, at man kan åbne døren med mobiltelefonen. Dertil kommer, at virksomheden nemt kan udvide anlægget til også at styre en bagindgang eller foretage adgangskontrol et helt tredje sted.
Den daglige brug er ganske enkel og intuitiv, og skal adgangskoder ændres eller skal der foretages justeringer foregår det helt på brugerniveau, siger Lars Gustafsson. At anlægget benytter ledninger i ejendommens datanetværk betyder, at det er enkelt at skifte adgangskonsollerne til andre steder i bygningen.
”Det er meget tæt på at være plug’n’play,” mener Lars Gustafsson, der har arbejdet med GIRA som autoriseret elinstallatør i flere år.