WIFI: Husk sikkerheden på de trådløse netværk

Mange virksomheder glemmer sikkerheden på de trådløse netværk. Særligt når medarbejderne er ude af huset ses der stort på sikkerheden, og det kan føre til tab af data eller tyveri af oplysninger, der er væsentlige for virksomheden.

Computerne er rykket ud af kontorerne. Smartphones og små bærbare computere har taget Internettet med ud i det offentlige rum – og dermed også virksomheders kritiske data. Det betyder, at de sikkerhedsmekanismer, som gennem årevis er bygget op i virksomhederne ikke længere er nok til at beskytte følsomme data. Medarbejdere har i dag mobilt adgang til regnskabsoplysninger, kundedata og meget andet, og hvis der ikke tages hånd om sikkerheden, så er der i princippet adgang for alle nysgerrige sjæle.


Følg rådene fra kampagnerne!

”Fra IT-Branchens side opfordrer vi erhvervslivet til at være opmærksomme på problemerne. Vi ønsker fra branchens side naturligvis, at virksomhederne, og deres medarbejdere skal have tillid til at kunne bruge IT. Derfor anbefaler vi blandt andet, at man følger rådene fra Netsikker nu!- kampagnen og www.itborger.dk, når man som medarbejder har sin virksomheds data med på farten,” siger administrerende direktør i Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, der som medlem af IT-branchen sidder i Videnskabsministeriets IT-sikkerhedskomite.Gode redskaber til IT-sikkerhed

Sikkerhedshullerne er forholdsvist enkle at stoppe. Det handler som regel blot om at have en konsekvent politik og benytte de værktøjer, som allerede er tilgængelige i det udstyr man køber. Det gælder eksempelvis kryptering, adgangsfiltrering og muligheden for at sætte passwords.
”Det er faktisk ikke så svært. Problemet er som regel, at man er ubetænksom, for de tekniske løsninger er der. Det gælder bare om at bruge dem med omtanke,” siger Jørgen Bardenfleth.

Ti tips til sikker mobil IT:
• Nedskriv en sikkerhedspolitik for virksomhedens trådløse kommunikation
• Vælg gode passwords
• Brug adgangskontrol i form af MAC-filtrering, som sikrer at kun bestemte enheder kan få adgang til di virksomheds netværk – eller til bærbare enheder dine medarbejdere har med på farten.
• Krypter data så uvedkommende ikke kan aflæse data afsendt mellem din virksomheds enheder. WPA er en standardkrypteringsform, som er indbygget i alle kendte enheder.
• Hold et løbende fokus på sikkerheden ved at opdatere software som firewalls jævnligt, eliminere standard passwords lukke for porte der ikke benyttes.
Se mere om hvordan den mobile arbejdsplads bliver sikker på www.it-borger.dk