Husqvarna går over til IP-telefoni

Husqvarna valgte sidste år Aastra som teknologileverandør til koncernens danske hovedkvarter, salgsafdeling og kundeservice samt support. Siden er flere end 28.000 opkald gået igennem Aastras Ascotel 2065, der udgør kernen Husqvarnas nye telefonsystem.

Husqvarna i Danmark har en række kendte og udbredte varemærker, der forhandles både til private og virksomheder. Det stiller krav til kundeservice og support, som varetages i Husqvarnas call-center af op til 12 medarbejdere i højsæsonen. Sidste år begyndte Husqvarna at se sig om efter et nyt telefonsystem i forbindelse med flytning til nye lokaler. Valget faldt på en ren Aastra-løsning leveret af specialisten Neuco A/S.

Fungerer upåklageligt
”Vi havde længe overvejet, at gå over til IP-telefoni, men var ikke tidligere blevet overbevist om teknologiens stabilitet. –Men da vi i efteråret 2007 blev præsenteret for Aastras løsning, var der ikke meget at være i tvivl om. Systemet har virket upåklageligt, og der har ikke været nogen problemer. Der er naturligvis et væld af muligheder, som vi ikke benytter, men efter en hurtig opsætning er alle tilfredse,” fortæller Jørgen Kristensen, der er afdelingsleder i salgsafdelingen hos Husqvarna.
Husqvarnas primære mål med at gå over til IP-telefoni var prisen, men en række nye løsninger, som Ascotel 2065 åbner for, giver en fleksibilitet og mulighed for avancerede specialindstillinger. Det har Husqvarna benyttet sig af i deres call-center.

Fleksibelt system
En af de tekniske udfordringer hos Husqvarna var at forbinde fire hovedafdelinger, der alle har hvert deres nummer i et telefonsystem. Systemet skulle samtidigt være fleksibelt nok til at kunne håndtere, at nogle af Husqvarnas medarbejder besidder kompetencer på tværs af afdelingerne. Dette kunne lade sig gøre ved hjælp af såkaldt OIP-styring af opkald. OIP-styring, Open Interface Platform, gør det muligt at håndtere sit telefonsystem, som var det et simpelt computerprogram. Regler for omstilling, håndtering af grupper, lokalnumre etc. foretages med få klik med musen.
For at sikre en fornuftig efterbehandling af opkald modtaget i call-centeret har Husqvarna indrettet sig med automatisk efterbehandlingstid på 30 sekunder, inden næste opkald kan sendes til den pågældende medarbejder.

Overvågning på flere niveauer
For at monitorere systemet og den overordnede effektivitet benytter Husqvarna to værktøjer, der er en del af Aastra-løsningen. Et statistikmodul gør det muligt at se ventetider, hvor lang tid opkald tager, og de oplysninger kan bruges til at tilpasse call-centerets mandskab, så det passer til belastningen.
Samtidig bruger Husqvarna en supervisor-funktion, der gør det muligt for en medarbejder at have et komplet overblik over call-centeret i realtid. Her kan eksempelvis overvåges, om der opstår køer, og der kan skrides ind øjeblikkeligt, hvis en spidsbelastning skulle opstå.

Husqvarnas Aastra-løsning:
1 stk. Ascotel 2065 Rack Pack 2
25 stk. Office 70IP
25 stk. Licens Office 70IP
1 stk. Basis licens 3. parts CTI (med OIP)
20 stk. Standard Licens OIP
20 stk. Proff. Licens OIP
1 stk. OIP Call Center
1 stk. Voicemail komprimering

Om Husqvarna
Husqvarna blev grundlagt i 1689 og har et omfattende produktsortiment med alt fra maskiner specifikt til fagmanden til produkter til forbrugeren, som bare stiller store krav til kvalitet. Hovedkontoret ligger i Husqvarna, hvor ca. 1.800 af i alt 2.200 medarbejdere arbejder med højteknologisk forskning, produktudvikling, produktion og markedsføring.