Integreret system til dør- og portkommunikation

Med GIRA dør- og portkommunikation er kommunikation, adgangskontrol og el-installation smeltet sammen i ét produkt med flot design. GIRA er den eneste producent af el-installationsmateriel, som producerer dør- og portkommunikation samt artikler til nøglefri adgangskontrol. Det betyder, at det nu er muligt at arbejde med kun ét system, som er teknisk fuldt integreret.

GIRA har udviklet en sikker og nem énmands-programmering og til montering anvendes Europadåser – tilsammen sikrer det lønsomheden i installationen. GIRA-systemet er nemlig designet til, at udvidelser af installationen kan ske helt ukompliceret.
For at sikre en høj og ensartet kvalitet, producerer GIRA selv sine systemer i Tyskland. Den høje kvalitet kommer blandt andet til udtryk ved en meget høj kvalitet i talegengivelse og at videoteknikken har en farveoptagelses- og gengivelseskvalitet, som kun kendes fra den nyeste generation af digitalkameraer. Dertil kommer at anlægget kan skaleres. Således kan audioanlægget håndtere op til 68 boligstationer pr. audio-kontrolenhed og videoanlægget kan håndterer op til ca. 18 boligstationer med TFT-farvemonitorer per video-kontrolenhed. Farvemonitorerne kan leveres i følgende størrelser: 1,8 tomme (System 55), 2,5 tomme (F100) eller en 5,7 tomme.

Mange muligheder med TV-Gateway
GIRAs TV-Gateway kan anvendes, når man ønsker videosignalet fra en eller flere dørstationer på hjemmets fjernsyn, og hvis fjernsynet har ”billede i billede”-teknik kan denne også udnyttes med GIRAs TV-Gateway. Signalet fra TV-Gatewayen kan sendes direkte gennem scartstikket til fjernsynet eller ved antenneanlæg via en AV-modulator. Med GIRAs HomeServer kan TV-Gatewayen også benyttes i forbindelse med en videoserver, så man kan få signalet frem på en PC eller PDA. HomeServeren giver endvidere mulighed for at gemme billedsekvenserne, så et billede fra farvekameraet til enhver tid kan kaldes frem på fjernsynet. Efter to minutter lukker kameraet automatisk ned.
Farvekameraet i dørstationen har et 150 grader vidvinkelobjektiv, som kan justeres op til 20 grader. Kameraet har automatisk modlyskorrektion og omstiller sig selv fra dagsdrift (farvebilleder) til natdrift (sort/hvid). Kameraet tager også højde for dårlige lysforhold ved her at slå om til sort/hvide-billeder og samtidig tænde lysdioderne for at give en bedre belysning.

Fuld kontrol, når man er væk fra hjemmet
Med GIRAs TK-Gateway kan man besvare opkald fra dørstationen uden for hjemmet. Man kan modtage opkald via linje- eller lokaltelefoner eller få viderestillet til mobiltelefon – og efter samtalen kan man åbne døren via telefonen. Det er muligt at tilslutte flere TK-Gateway til et dør-kommunikationssystem. Alle GIRAs audio- og videosystemer kan styre elektronisk døroplukning og udendørs lys.
Med GIRAs Keyless In-systemer kan man integrere adgangskontrol i alle dørstationerne. Man kan vælge mellem kodetastatur, transponder-læseenhed eller fingerskanner – den sidste er en helt ny teknologi, hvor det nederste hudlag bliver skannet. Herved opnår man en meget høj genkendelsesgrad og sikrer sig mod manipulation. GIRA Keyless In-systemer kan også anvendes som ”Stand-alone”-adgangskontrol.

Valgfrit design
GIRA tilbyder mere end 55 forskellige design – bl.a. kan rammerne leveres i ægte materialer som glas, børstet aluminium, messing, krom, wengetræ og rustfrit stål. De udvendigt monterede dørstationer kan fås i farverne alu, hvid og antracit. En nyhed på denne front er vandalsikrede dørstationer med frontplader i kraftigt, 3 mm rustfrit stål og et elegant og tidsløst design.

Du kan få mere information i GIRAs hovedkatalog eller på hjemmesiden www.gira.de og www.gira.com