IP-telefoni giver flere ordrer til Skousen

Et nyt, IP-baseret omstillingsanlæg sætter Skousen i stand til at betjene langt flere kunder end hidtil. Det giver mere salg ved telefonerne og samtidig bedre tid til kundeservice i butikkerne. Skousen forventer at omsætte for adskillige millioner kroner mere som en direkte effekt af den effektive IP-telefoni med telefonsluse fra Aastra Telecom.

Når man ringer til Skousen, er der næsten garanti for hurtig betjening. Implementering af en IP-telefoniløsning med telefonsluse har sat virksomheden i stand til både at effektivisere og øge sin service i de 74 butikker landet over. Økonomi- og IT-chef Jørgen Stensgaard siger:
”Vi ved, at omkring hvert femte opkald resulterer i et salg. Før vi fik den nye IP-løsning fra Aastra, var vores butikker kun i stand til at besvare to ud af tre opkald. Når vi modtager over 2.000 opkald om dagen, kan vi regne ud, at der har været tale om et stort, økonomisk tab. Dét har vi nu indhentet.”

Hurtig og præcis kontakt
Løsningen består af en IP-telefoniserver med en telefonsluse, som dirigerer kunderne til den rette medarbejder. Slusen giver kunderne fire muligheder – salg dirigeres til butikkerne, mens reklamationer, service og generel information ledes til et centralt callcenter.
”Tidligere gik der ude i butikkerne en del tid med at besvare opkald, som blot skulle viderestilles. Der var også travlhed i omstillingen, som brugte alt for megen tid på at viderestille til callcenteret eller butikkerne. Nu foregår det helt automatisk, så vi kan koncentrere os om det væsentlige og tilbyde en både hurtigere og mere præcis service,” fortæller Jørgen Stensgaard.
Skousen fik installeret IP-telefoni i juli 2007, og anlægget har fungeret helt efter hensigten. Alle afdelinger er koblet sammen af et leaset MPLS-netværk, der nu håndterer både internet, IP-telefoni og økonomisystem. Hver butik har dels stationære telefoner og dels et par trådløse dect-telefoner fra Aastra, som også er koblet på IP-netværket.

Optimering med statistik
Centralt styres IP-telefonien af en server, som router opkaldene. Serveren giver samtidig en række muligheder for at analysere på opkaldene og lave statistik. Disse muligheder er Skousen i færd med at udforske, og til næste år vil virksomheden have en omfattende mængde data om antal opkald, varighed og ventetid til sin rådighed. Med disse data kan Skousen justere sin service, så ventetiden kan bliver yderligere nedsat, og kunderne betjenes hurtigst muligt det helt rigtige sted.

For yderligere information kontakt venligst:
Carsten Husted
Aastra Telecom Denmark
Roskildevej 342 B, 2.
2630 Tåstrup
Telefon +45 43 305 305
www.aastra.dk