IT-virksomheder flokkes om Skåne

Skåne er et af verdens absolut mest spændende områder for IT-virksomheder netop nu. Der er højt kvalificeret arbejdskraft, verdens største IT-virksomheder, unikt samarbejde mellem det private og det offentlige – og så er det billigt at bosætte sig i Skåne.

Når nye virksomheder ønsker at bosætte sig i Skåne, er der meget hjælp at hente. Gennem de seneste 20 år har området oplevet et sandt IT-boom og står nu som et af verdens førende IT-centre. Det er ikke mindst sket takket være god infrastruktur og et fornuftigt samarbejde mellem private og offentlige virksomheder. De mange positive synergier har fået myndighederne i Skåne til at etablere institutioner, som gratis hjælper virksomheder med alle aspekter af det at bosætte sig eller gøre forretning i området. Dermed er Skåne samtidig et af de steder, hvor det er nemmest at etablere virksomhed.

Kort fra forskning til markedsføring
Skåningene har formået at opbygge det samarbejde mellem universiteterne og erhvervslivet, som vi i Danmark har forsøgt at opbygge i mange år.
”Et godt eksempel på samarbejdet mellem højteknologiske forskning og lokale virksomheder i Skåne er udviklingen af Bluetooth-teknologien. Den findes nu i stort set alle nye biler, computere og mobiltelefoner, og den blev udviklet på Lunds Universitet,” fortæller Daniel Kipowski, der er Business Development Manager for ICT-området hos Invest in Skåne. Han nævner også, at en forskergruppe på Lunds Universitet i 2008 dannede virksomheden Swiftfoot Graphics, som for få måneder siden blev opkøbt af Intel, der nu etablerer et udviklingscenter i Lund.
”Den slags eksempler har vi mange af, og der kommer hele tiden flere, ” siger han.

Unik samling af kompetencer
For danske virksomheder er der mange gode grunde til at etablere sig i Sverige. Det er billigere end at gøre det i Danmark, huslejen er betydeligt lavere end i københavnsområdet, og at etablere en afdeling i Skåne betyder øjeblikkelig adgang til et netværk, som det kan være vanskeligt at
vedligeholde fra den anden side af Sundet.
“Det har aldrig været billigere at få adgang til svenske netværk og kompetencer, men det kræver tilstedeværelse i Sverige, for at man får det maksimale udbytte,” siger Daniel Kipowski.
Netop nu er der en arbejdsstyrke på op mod 25.000 højt kvalificere IT-specialister i Skåne og antallet stiger i takt med, at nye virksomheder kommer til og områdets universiteter uddanner målrettet til branchen.

Om Invest in Skåne AB
Invest in Skåne er en organisation bosat i Skåne, der har til formål at hjælpe udenlandske virksomheder med at etablere sig eller investere i Skåne. Invest in Skåne AB ejes af Region Skåne og initiativet ICT Southern Sweden er delfinansieret af EU-kommissionen. Organisationen står til rådighed med gratis rådgivning inden for alle aspekter af det at etablere virksomhed i Skåne. Det kan være alt fra information om IT-sektoren til kontakt til investorer, samarbejdspartnere hjælp med at finde byggegrunde, medarbejdere og bolig samt hjælp med svensk lovgivning etc. Se mere på www.skane.com/invest – eller kontakt:

Daniel Kipowski
Business Development Manager
ICT
Phone: +46 40 623 97 59
E-mail: daniel.kipowski@skane.se
Website: www.skane.com/invest