Julelys sælger som aldrig før

De seneste mange år er salget og udvalget af udendørs julelys steget markant hvert år. Danskerne er vilde med at pynte op til jul, og det skal kunne ses af naboerne i de mørke timer. I år er mange nye typer kæder og net med lys kommet på markedet, – og de energirigtige LED-pærer gør i år lys-pynteriet til en hobby, der kun sluger en brøkdel strøm i forhold til de gamle glødepærer.

Hos BAUHAUS findes et af Danmarks største udvalg af udstyr til udendørs julebelysning. Her opleves en stærkt stigende interesse for julebelysning, og det at eksperimentere med nye former for lys og ekstraudstyr. Særlig er lyskæder med de energibesparende LED-pærer kommet på mode:

Reducér strømforbruget med op til 20 procent
”Julelys med LED-pærer er blevet meget interessant, fordi teknologien nu er blevet udviklet så meget, at de har det samme bløde lys som glødepærer. De små LED-pærer forbruger kun cirka 1 watt mens de gamle glødepærer bruger ti til tyve gange så meget strøm. Det betyder, at man kan lave selv meget store udendørs lysdekorationer, som har et minimalt strømforbrug,” siger produktchef i BAUHAUS Vicki Matzen.

Mange nye produkter
Flere og flere danskere har som hobby, at dekorere deres huse udendørs med julelys. Hvor det for få år siden handlede om blot at sætte lys på julelyset, så vælger flere nu at sætte lys i forskellige farver op i træer, figurer eller op på selve huset eller taget. Til dem er der nu også kommet en lang række produkter, som gør arbejdet sjovere og nemmere. Eksempelvis er der kommet lyskæder, som kan kobles sammen, hvilket betyder, at der ikke længere er grænser for, hvor lange kæder man kan bygge. Disse kæder kan også fås med LED-lys og de kan også kobles sammen med kæder af glødepærer.

Landsdækkende trend

De lange kæder for selskab af lys-net, som fås i størrelser op til to gange tre meter, og mere specialiserede produkter som istap-lys og lyskæder, der har pærer, som minder om stearinlys. Dertil kommer store figurer af julemanden med kane og rensdyr og kravlende nisser i stort format til ophængning på mure.
”Det er virkelig blevet en stor trend, som vi ser over hele landet, og vi regner med, at 2008 igen bliver et rekordår for salget af udendørs julelys,” vurderer Vicki Matzen.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.300 medarbejdere i Danmark
• 14 byggevarehuse i Kolding, Odense, Ålborg, Glostrup, Tilst, Esbjerg, Høje Tåstrup, Næstved, Holbæk, Vejle, Viby J, Herning, Randers, Hjørring. To varehuse under opførelse i Hillerød og Ishøj.