Kina: Tusindvis af digebrud i vente

Forstærkninger langs verdens tredjestørste flod, Yangtze, er tæt på at sprænges flere tusinde steder. Katastrofen truer nu millioner af menneskeliv i det centrale Kina.
En flodbølge ledsaget af en tyfon nærmer sig området, og det vil øge risikoen for brud på digerne, oplyser kinesiske myndigheder.
De kinesiske myndigheder har sprængt 11 diger omkring floden for at forhindre millionbyer i flodens delta mod Stillehavskysten i at blive oversvømmet. 32.500 mennesker er evakueret fra de truede områder, men stadig befinder millioner af flygtninge sig under primitive forhold på toppen af diger, skriver South China Morning Post.
I går lækkede et dige 70 km fra millionbyen Wuhan og skyllede flere hundrede civile og 150 soldater bort. Hundrede er druknet, oplyser lokale myndigheder. Det officielle tab af menneskeliv forårsaget af oversvømmelser fra Yangtze denne sommer er nu på flere end 1300. Dette tal vil sandsynligvis, stige. South China Morning Post, at oversvømmelserne nærmer sig Beijing.
Ikke mindre end 3200 steder er der risiko for, at vandet skal bryde gennem digerne, og allerede nu har den heftige regn oversvømmet og ødelagt 22.500 hektar landbrugsjord.