Klimakonference: Første konference om børn, klima og miljø

Børns miljø- og klimakonference er den første konference, der har børn og miljøbevidsthed på dagsordenen. 36 oplæg, en lang række kendte debattører og en stribe organisationer står bag konferencen, som finder sted i Fredericia 1. – 2. december 2009. Konferencen er den første af sin art, og den vil bidrage med vigtig viden til den internationale klimakonference i København i 2009.

Det er børnene, der skal overtage kloden, og dermed ansvaret for miljø og klima. Dermed er børnene et helt centralt element i en langsigtet strategi for håndtering af de store udfordringer. Det er temaet for Børns miljø- og klimakonference, der afvikles i Fredericia de første dage i december. Konferencen er den første af sin art, og den er arrangeret af en stribe myndigheder og organisationer. Uffe Stein Jensen, borgmester i Fredericia Kommune, der åbner konferencen siger:
”Børn spiller en vigtig rolle i klimapolitikken, og derfor er vi stolte af at have konferencen her i byen. Samtidigt matcher konferencen vores visioner om være en foregangskommune når det gælder børn. For os er det et meget vigtigt langsigtet arbejde at få børnene og de unge til at være bevidste om klima og dermed være en del af løsningen, på de problemer vi står overfor.”

Børn har en naturlig omsorg for kloden
Børns klimabevidsthed er en forholdsvis ny disciplin, men interessen for området er meget stor. Først og fremmest er skoler og uddannelsesinstitutioner interesserede i hvordan, der undervises i emnet og blandt miljø og fritidsorganisationer savner man værktøjer og viden om, hvordan børnene på bedste måde inddrages i løsningen af miljøproblemerne. Ida Kryger, der er konsulent i Friluftsrådet, som også er medarrangør af Børns miljø- og klimakonference, siger:
”Vi kan se at selv helt små børn, der lærer om naturen, passer på den. Der skal ikke så meget til for at give børnene en naturlig ansvarlighed, og den ansvarlighed smitter af på de voksne. ”

Bredt spekter af oplægsholdere
På Børns miljø- og klimakonference får hun selskab af oplægsholdere, der er Ansatte i daginstitutioner, forældre, undervisere, forvaltningsansatte, uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer med relationer til miljø & klima. Dertil kommer Claus Meyer og med sit oplæg ” Hvad er miljø & klimavenlig mad – og vil børn spise det!”, Jesper Klein og hans søn Sebastian Klein fortæller om hvordan de har bevidstgjort hinanden om miljø og klima, og mange, mange andre. Se hele programmet i vedhæftede dokument.
Konferencen er arrangeret af Fredericia Kommune, BUPL Sydjylland, Energitjenesten Fyn & Jylland, KampagneKompagniet, FRILUFTSRÅDET, Vilsbølls Konsulent & Foredragsvirksomhed, University College Syd. Der er stadig ledige pladser, og man kan vælge at komme begge dage eller blot den ene. Tilmelding kan ske på www.vilsboells.dk

For yderligere information kontakt venligst:
Arrangør, konsulent Henrik Vilsbøll
Emial: info@vilsboells.dk
Telefon: Tlf. 58 56 18 16
Web: www.vilsboells.dk