Kong Frederik IX’s Hæderspris går i år til ECpower, som har stor succes med eksport af miljøvenlige minikraftvarmeværk. Virksomheden, der bor i Hinnerup ved Århus, har blandt andet formået at fordoble salget til Tyskland flere år i træk.
En fordobling af salget af innovativ miljøteknologi til de vigtigste eksportmarkeder tre år i træk, har imponeret komitéen bag Kong Frederik IX’s Hæderspris. Prisen overrækkes i dag ved en højtidelighed på Fredensborg Slot til administrerende direktør i ECpower, Bjarne Bogner. Med statuetten følger et diplom og kongelige hæder, idet prisen overrækkes af Prins Henrik. Desuden giver prisen ret til at benytte hædersprisens symbol i virksomhedens markedsføring, og det forventer Bjarne Bogner vil være en hjælp ved salg i fremtiden ude på eksportmarkederne.
”Det har været en stor overraskelse for os, at vi er blevet udpeget til at modtage denne hæder. Prisen er tidligere gået til store danske virksomheder som Grundfos, Jysk og Danfoss, og derfor er vi meget beærede over at modtage den,” siger Bjarne Bogner, der også er glad for at prisuddelingen belønner en virksomhed, der arbejder med miljøteknologi. Da ECpower for tre år siden begyndte at eksportere til Tyskland, mente den danske ambassade i Tyskland, at ECpower skulle være tilfreds, hvis det blot kunne lykkes at sælge ét miljøvenligt kraftvarmeanlæg. Salget blevet knapt 100 stk., og det antal er fordoblet hvert år efterfølgende.
ECpower eksporterer til en lang række lande herunder Tyskland, England og Italien, mens hjemmemarkedet er yderst beskedent. ECpowers beskedne salg i Danmark skyldes i høj grad danske restriktioner og afgiftsregler på miljøvenlig energi, som ikke eksisterer på de største eksportmarkeder som eksempelvis Tyskland og England. ECpower håber derfor også, at prisoverrækkelsen kan være med til at sætte et politisk fokus på disse problemer i Danmark.
”Vi er bekymrede for Danmarks omdømme som et foregangsland inden for alternativ energi. I øjeblikket bliver vi overhalet på stribe af vores nabolande, og det er en uheldig situation, når vi ved, at verdens øjne vil hvile på Danmark og dansk teknologi i forbindelse med klimatopmødet i 2009. Vi frygter, at udlandet vil få sig en slem skuffelse, når det går op for klimatopmødets delegerede, at vi i Danmark har valgt at fokusere helt ensidigt på kul og begrænset vindenergi, mens ny miljøteknologi holdes ude af utidssvarende lovgivning,” mener Bjarne Bogner.
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
EC Power A/S – direktør Bjarne Bogner
Samsøvej 25 – 8382 Hinnerup
Mobil: 28 600 600
Direkte: 87 43 41 11
bb@ecpower.dk
www.ecpower.eu
Om EC Power
EC Power udvikler mindre kraftvarmeværk, som er optimeret til alternative energikilder, herunder biogas, naturgas, planteolie, biodiesel og i den nærmeste fremtid også brint og ethanol. Anlæggene producerer cirka 2 kW varme for hver 1 kW elektricitet. EC Power A/S er en dansk ingeniørvirksomhed med eksport af kraftværker til store dele af verden. Virksomheden er ejet af Statoil.