Kvadrat får tekstil-ordre til britisk flyselskab

Dansk tekstilfirma får kæmpeordre på op mod 10 mio. kr. fra et nyt britisk flyselskab. Kvadrat i Ebeltoft skal ikke blot levere sædebetræk, men også beklædning til kabinepersonalet og gulvtæpper.
“Det er første gang, vi vinder en ordre på et luftfartsselskab, og det er ovenikøbet et meget spændende selskab,” siger eksportchef, Anders Byriel, fra Kvadrat.
Til hvert sæde skal der laves tre betræk, så der hele tiden kan skiftes ud og renses.
“Ordrens endelige størrelse vil afhænge af selskabets succes, men de har store ambitioner,” pointerer Anders Byriel.

Utraditionelt
Designet er højst utraditionelt. Store flader på størrelse med et stykke A4 papir i heftige farver vil fremover præge sæderne i det nye luftfartsselskab GO. GO er et datterselskab af British Airways og tekstilvirksomheden i Ebeltoft ser frem til et længere samarbejde med flybranchen på baggrund af den nye ordre. British Airways vil med sine nye fly i selskabet GO satse hårdt på unge uformelle forretningsrejsende.
Undersiden af flyene bliver dekoreret i pangfarver som turkis, orange og signalrød. Også haleroret vil blive kraftigt mønstret i stærke farver.
Kabinepersonalets vil møde de flyrejsende i nye uniformer bestående af T-shirts med en striksweater slynget om skylderen, og det gælder både for stewarder og stewardesser.
“Vi har forsøgt at lave et design som harmonerer med GO+s image som et ungt og farverigt flyselskab, der vil appellere til en ny uformel generation af forretningsrejsende,” forklarer Anders Byriel.
Kvadrat har tidligere designet inventar til lufthavne og en lang række offentlige institutioner, heriblandt Musikhuset i Århus og alle danske færger.