Landsdækkende TV-overvågning giver tryghed for Barfoed Group

Barfoed Group A/S benytter sig af sidste nye teknologi til overvågning af koncernens ejendomme. TV-overvågning i høj opløsning og farver findes på 10 ejendomme rundt om i landet, og direktøren kan følge med i det hele fra sin iPhone.

Barfoed Group A/S ejer en række flotte, historiske ejendomme, der alle er renoveret og af høj standard. De anvendes både til udlejning og til Barfoed Groups egne aktiviteter. For at sikre ejendommene har Barfoed Group valgt at videoovervåge de mest betydningsfulde og mest udsatte ejendomme. Det drejer sig om garager, depoter og bygninger, der kan blive udsat for hærværk, indbrud, eller hvor Barfoed Group af andre grunde ønsker at kunne følge med. Det er indtil videre blevet til cirka 50 overvågningskameraer på 10 lokationer landet over.

IT-leverandør med flere muligheder
I første omgang forsøgte Barfoed Group en løsning, som viste sig aldrig rigtigt at fungere. Derfor gik Frederik Barfoed, direktør for Barfoed Group, til sin IT-leverandør, JDM IT, for at få råd. JDM IT har gennem mange år stået for Barfoed Groups IT.
”Situationen var kørt af sporet for os. Vi havde en overvågningsløsning, der ikke fungerede. Det gav en falsk tryghed, og det ærgrede os,” siger Frederik Barfoed.
Det kom lidt som en overraskelse for Barfoed Group, at JDM IT faktisk var i stand til både at levere og rådgive om TV-overvågning. JDM IT er en IT-virksomhed, og derfor virker det måske ikke oplagt at søge efter TV-overvågningsløsninger hos dem.


Photo credit: yarekcl from morguefile.com

Effektiv overvågning med adgang fra iPhone
På den anden side har moderne TV-overvågning alt med IT at gøre. Det kræver et stærkt netværk, servere til at gemme optagelser på og enkle brugerflader, hvor brugerne nemt kan orientere sig.
Barfoed Group har nu haft løsningen i flere år, og den fungerer upåklageligt. Frederik Barfoed er særlig imponeret over muligheden for, at han kan benytte sin iPhone til at tilgå samtlige kameraer:
”Jeg kan eksempelvis se, hvordan mine hunde har det i hundegården ved min privatbolig – uanset hvor jeg er. Vi har også optaget et hærværksforsøg på en anden ejendom. Det gode ved systemet er, at kvaliteten er helt i top, og vi kan følge med live. Billederne er klare og i farver. Det er nogle gode produkter, vi har fået,” siger Frederik Barfoed.

Høj billedkvalitet
Dermed lever billederne op til de strengeste krav, man måtte have til TV-overvågning. Skulle der opstå en hændelse, som kræver, at man finder tilbage til en bestemt sekvens i overvågningen, så gøres det enkelt via en browser. Frederik Barfoed har adgang til data tre måneder tilbage i tiden for samtlige kameraer. Systemet har en bevægelsessensor, som betyder, at der kun optages video, når der er bevægelse i billedet. Dermed undgår man at skulle lagre og søge i enorme mængder af videofiler uden interessant indhold.

Serviceaftale betyder kendte udgifter
Barfoed Group har indgået aftale om service af installationerne med JDM IT. Dermed skal Barfoed Group ikke bruge tid på løsningen, og udgifterne til vedligehold er kendte. TV-overvågningen er således på linje med de andre IT-løsninger, Barfoed Group har outsourcet til JDM IT:
”Alt fra email til økonomisystem varetages af JDM IT, og det er vi mere end godt tilfredse med,” siger Frederik Barfoed.
”Det, vi sætter pris på ved dem, er deres grundighed og professionalisme, simpelthen. Vi får en sparring, som gør, at vi er godt kørende rent IT-mæssigt. JDM IT har nogle kompetencer, det aldrig vil kunne svare sig at have ansat her i virksomheden på fuld tid. Samtidig er de der, når vi skal bruge dem,” lyder det fra Barfoed Group.

Løsningen:
Komplet videoovervågning af 10 lokationer
SecureWan
Komplet IT-outsourcing

Om Barfoed Group A/S
Barfoed Group A/S er et administrationsselskab i Barfoed Group A/S koncernen. Virksomheden er en privatejet ejendomskoncern med hovedsæde i Odense. Den har mere end 70 års erfaring i drift og udvikling af fast ejendom og er kendt som en velkonsolideret og visionær virksomhed. Ejendomsporteføljen består p.t. af ca. 60 procent boliglejemål og 40 procent erhvervslejemål. Barfoed Group A/S råder over egen entreprenørafdeling, som vedligeholder og udvikler ejendomsporteføljen i høj håndværksmæssig kvalitet til rimelige priser.