Lav rente stimulerer bilsalget

Europas borgere er i løbet af det seneste år blevet beriget med 20 pct. flere biler. I marts i år blev der indregistreret 1,7 mio. flere biler end i marts året før, og europæernes foretrukne mærker er tyske og franske biler. Det viser tal fra den europæiske bilindustri, ACEA.
Italien, Frankrig og Spanien stod for det største boom i salget, mens danske bilforhandlere ikke har mærket noget videre til den stigende efterspørgsel.
Udviklingschef i Danske Automobilforhandlere, Jens Søgaard Jacobsen, har denne forklaring: “Den lave rente i Europa har helt sikkert sat sit præg på bilhandelen.
Der er mange ting, der gør sig gældende i den slags statistikker og ofte forskellige ting i de enkelte lande. For Danmarks vedkommende kan vi se, at pinsepakken har taget toppen af salget. Når folk køber bil, kigger de ikke så meget på prisskiltet, men mere på hvad den løbende vil koste i drift, og pinsepakken fjerner netop en del af rentefradraget, og det kan mærkes hver måned.”

VW fører an
Det stigende bilsalg har især forgyldt Volkswagen, som har sat sig grundigt på det europæiske marked med en andel på næsten 19 pct. Det svarer til 770.000 nye VWere på gaden i løbet af de seneste tre måneder. Derefter følger Peugeot-Citroen, Renault og DaimlerChrysler.
Taberne i opgørelsen er bilerne fra General Motors, Ford, Fiat og tyske BMW.
En del af stigningen i antallet af nyregistrerede biler skyldes, at Storbritannien er gået over til et nyt system, hvor alle biler skal omregistreres hvert år.