Lemvigh-Müller leverer specialhandsker til Nissens

Der er flammer, kemikalier og ru overflader hos Nissens i Horsens. I produktionshallerne arbejdes med mange materialer og processer, og det kræver det rette udstyr. Siden årsskiftet har Lemvigh-Müller leveret arbejdshandsker til koncernen, og det er en omfattende opgave, for hos Nissens er handsker ikke bare handsker. Virksomhedens medarbejdere bruger op mod en kvart million handsker om året, og arbejdet kræver adskillige forskellige typer af handsker.

Af freelancejournalist Hans Henrik Lichtenberg

Når man lige står og skal have en ny køler til sin Lamborghini Diablo, så er den næsten med sikkerhed produceret i Horsens hos Nissens. De omkring 1.200 medarbejdere er højt specialiserede i at producere kølere til bilindustrien, reservedelsmarkedet og kølersystemer til industriel køling. Virksomheden har kunder verden over og er en af Europas største aktører inden for sit felt.
Fremstillingen af de mange forskellige kølertyper foregår i høj grad i hånden, og det stiller krav til arbejdsudstyret. Lemvigh-Müller og Nissens har siden årsskiftet haft en aftale om leverancer af specialhandsker til de mange forskellige arbejdsopgaver.

Mange forskellige handsker
Hos Nissens benyttes en række forskellige handsketyper. Nogle skal kunne tåle varme, andre kemikalier og igen skal nogle beskytte medarbejderne mod de ru ribber i kølerne.
”Det letter os, at vi kun har én leverandør af handsker. Lemvigh-Müller benytter vi i forvejen, og det betyder, at vi har en leverandør mindre at koncentrere os om. Derudover har prisen og vores erfaring med Lemvigh-Müllers service naturligvis også spillet en rolle,” siger Erik Sørensen, der er facility manager hos Nissens i Horsens.
Aftalen har også betydet, at der er blevet ryddet op i antallet af forskellige handsker, og handskelageret hos Nissens er blevet mindre takket være præcis levering.
”Der kommer stort set et nyt læs hver dag, og vi er garanteret en vis mængde handsker på vores interne lager,” fortæller Erik Sørensen, der har ansvaret for at der er sikkerhedsudstyr til rådighed for medarbejderne. Han har været godt tilfreds med samarbejdet, og lægger særligt vægt på den enkelthed, der er i samarbejdet med Lemvigh-Müller.

Bestilling direkte fra arbejdsplads til producent
Hos Nissens er det de enkelte afdelingsledere, som selv bestiller handskerne. Det gør det nemt og dermed undgås lange arbejdsgange. Bestillingen går direkte fra Nissens til Lemvigh-Müllers leverandør af handsker, otto schachner A/S, som også sørger for leveringen til Nissens. Bestilles der blot inden klokken 12:00 er handskerne med garanti leveret dagen efter. Bestillingen foregår telefonisk, men det overvejes også at indføre elektronisk handel.
Nissens har også produktion i Slovakiet, og her benyttes samme handsker. De bliver transporteret af Nissens selv fra Horsens, som har et par ugentlige transporter til og fra Slovakiet. Handskerne til Slovakiet bestilles på samme måde, som dem der bliver benyttet i Horsens.

Faktabox
Læssevis af handsker
Stort set alle de 1.200 medarbejdere hos Nissens bruger et sæt handsker hver dag. Det løber op i rigtig mange handsker på årsplan. Udover handsker leverer Lemvigh-Müller også en række andre værnemidler såsom dragter og masker til Nissens. Dertil kommer forbrugsvarer og håndværktøj.

Faktabox
Om Nissens
Nissens er med en årlig omsætning på omkring en milliard kroner en af Europas førende producenter af kølerløsninger. Nissens produkter afsættes verden over dels til OEM-kunder i en lang række forskellige industrier og dels gennem 18 salgsselskaber til after-sales markedet for autokølere og condensere.
Nissens er et familieejet selskab med hovedsæde i Horsens. Virksomheden konkurrerer på kvalitet, et bredt produktprogram og ikke mindst en udpræget kundeorientering.

Om otto schachner A/S – handsker gennem 60 år
otto schachner A/S er en dansk privatejet virksomhed, der gennem mere end 60 år har produceret arbejdshandsker. Virksomheden producerer og leverer de handsker som Lemvigh-Müller forhandler til blandt andre Nissens i Horsens. otto schachner A/S er i dag en af Nordens største totalleverandører af godkendte personlige værnemidler. Virksomheden råder over mere end 4.500 m2 lagerplads og lagerfører her mere end 2,6 millioner enheder i handsker og andre personlige værnemidler fordelt på godt 4.000 varenumre. Virksomheden har en stab på mere end 26 medarbejdere, herunder en salgsafdeling og teknisk afdeling med 12 ansatte.
Personlige værnermidler – eller personlige sikkerhedsprodukter – dækker hos otto schachner over alle former for arbejdshandsker, knæskånere og svejsebeskyttelsesudstyr samt en lang række kvalitetsprodukter inden for høreværn, øjenværn, åndedrætsværn, faldsikringsudstyr, sikkerheds-beklædning, aftørringspapir, håndhygiejne, sikkerhedsskilte samt arbejds- og sikkerhedsfodtøj.
Alle personlige værnemidler i otto schachners A/S´ sortiment har de nødvendige godkendelser samt CE-mærkninger i overensstemmelse med gældende regler.