Lemvigh-Müller – en stærk partner for iværksættere

Lemvigh-Müller er en stærk partner for industrivirksomheder og ikke mindst for nystartede innovative virksomheder. For SKAtek A/S i Skive har Lemvigh-Müller gennem rådgivning, kredit og et bredt produktsortiment hjulpet til internationalisering og en hurtig vækst trods den finansiel afmatning i branchen.

Af freelancejournalist Hans Henrik Lichtenberg

Siden virksomheden SKAtek A/S blev etableret i 2008 har Lemvigh-Müller været med på sidelinjen. Virksomheden, der ligger i Skive, har specialiseret sig i løsninger til automatik og styring primært indenfor varmeværker, vandværker, rensningsanlæg samt specialstyringer til industrien og den grafiske branche.
Særligt i Norge har SKAtek A/S haft vind i sejlene, hvilket til dels skyldes den store udbredelse af fjernvarme i Danmark. Dansk viden på området er nemlig i høj kurs i Norge, hvor fjernvarme i disse år er under udbygning.

Kreditperiode giver plads til store løsninger
For nyligt har SKAtek eksempelvis leveret en komplet løsning til et nyere varmeværk i Lillestrøm i Norge, som både inkluderer tavler, flowmålere og generelle elinstallationer. 80 procent af alle komponenterne fik SKAtek A/S via Lemvigh-Müller, og det har der været flere gode grunde til.
“En stor fordel for os som mindre, nystartet virksomhed har været, at Lemvigh-Müller tror på vores forretning og bakker os op. I forbindelse med opbygningen af varmeværket i Lillestrøm stod vi og skulle levere meget kostbare komponenter. Hos Lemvigh-Müller har vi fået en rigtig god aftale pakke som sikrer, at vi når, at få betaling fra slutkunden, inden vi betaler, og det er en stor fordel. Alternativet ville være at skulle optage et banklån, hvilket vil være forbundet med store omkostninger,” siger Karsten toft fra SKAtek A/S. Ved opgaven leverede SKAtek A/S eksempelvis frekvensomformere og ultralydsflowmålere for flere millioner kroner, som virksomheden undgik at skulle finansiere udgifterne til.
Bedre pris ved at samle indkøb
“Det er en af grundene til, at vi er glade for at være startet op med Lemvigh-Müller. Som nystartet virksomhed er man sårbar og uden kredithistoriik, noget der ofte vanskeliggør opstart af en mindre virksomhed. En anden årsag til, at Lemvigh-Müller er vores hovedleverandør, er, at vi samlet faktisk får en bedre projektøkonomi ved at handle hos Lemvigh-Müller, end vi kunne har fået via de oprindelige leverandører eller ved at handle direkte ved producenterne” fortæller Karsten Toft. De store producenter er nemlig mest gearet til at producere og rådgive, mens de ønsker, at salg og logistik skal foregå gennem forhandlere som Lemvigh-Müller.
Dermed får SKAtek det bedste fra to verdner. SKAtek kan i kraft af Lemvigh-Müllers størrelse handle til priser, som om den var en langt større virksomhed. Samtidig kan SKAtek få rådgivning fra både Lemvigh-Müllers procesautomatiseringseksperter og fra specialisterne hos producenterne.

Alt på én faktura
At hovedparten af alle indkøb er samlet hos Lemvigh-Müller betyder desuden, at fakturering og leverandørhåndtering begrænses til et minimum.
“Vi sparer meget tid på forhandlinger med vores leverandører ved at koncentrere vores indkøb,” siger Karsten Toft.
Samtidig minimeres det administrative arbejde med håndtering af leverandører, og alt samles på en månedlig elektronisk faktura. Indkøb kan for det meste klares direkte i Lemvigh-Müllers e-handelssystem. Hvis der er tale om indkøb af større eller komplicerede komponenter, så har SKAtek blot én kontaktperson hos Lemvigh-Müller, som både kender til SKAtek og det aktuelle produktsortiment.

Faktaboks:

SKAtek A/S ligger i Skive og har eksisteret siden 1/10 2008. Virksomheden har 3 ejere og tilbyder løsninger indenfor automatik og styring primært til varmeværker, vandværker, rensningsanlæg samt specialstyringer til industrien og den grafiske branche. SKAtek A/S udfører projektering, styretavler, programmering, indkøring og elinstallation på både nye og eksisterende anlæg. Virksomheden har siden etableringen i 2008 haft overskud på driften.