LM Glasfiber effektiviserer med DigiZuite

Automatisering af workflow ved filbehandling sparer LM Glasfiber meget arbejde med rutineopgaver og manuelt søgearbejde. Det har kunnet lade sig gøre, ved hjælp af applikationen DigiZuite fra danske DigiEyez.

LM Glasfiber får nu det optimale udbytte af en omfattende foto- og PowerPoint-samling. Alle medarbejdere i den globale virksomhed har direkte adgang til de relevante data i de rette formater, takket være et dansk program til håndtering af mediefiler.
”Vi havde et stort behov for lagring af filer, særligt fotos og PowerPoint-præsentationer. Fotos er en vigtig del af LM Glasfibers identitet, og vi benytter dem i salgs- og præsentationsarbejde over hele kloden. Vores gamle cd-arkiv blev efterhånden en byrde, fordi vi skulle bruge lang tid på at finde de rigtige fotos,” siger kommunikationsmedarbejder Helle Larsen Andersen fra LM Glasfiber.
I første omgang kiggede LM Glasfiber på nogle standardløsninger på markedet, men fælles for dem var, at de ikke kunne tilpasses til specifikke behov, og desuden var de dyre.
”Nu kan vores kolleger i hele verden f. eks. stykke deres PowerPoint-præsentationer sammen på meget kort tid, alt efter hvilke behov de har for at repræsentere virksomheden. Alle PowerPoint-dokumenter er lagt ind i systemet som enkelt-slides og hele præsentationer. Man kan søge efter enkelte slides,da systemet automatisk søger i alle teksterne, og dermed kan nye præsentationer hurtigt stykkes sammen,” fortæller Helle Larsen Andersen.
Det samme gælder fotos. Hele fotosamlingen ligger i original-format på DigiZuite-serveren; hvert foto optræder kun én gang, mens instruktioner i de enkelte fotofilers metadata beskriver hvordan, hvornår og i hvilke sammenhænge fotoet skal præsenteres. Det kan lade sig gøre fordi DigiZuiten er opbygget i et trefoldigt workflow -indhold kreeres, lagres og distribueres i det ønskelige workflow. Dette indhold kan være alle digitale formater og typer af film, images og pdf’er. Et foto vil eksempelvis blive ”createt” i højeste opløsning, og i storagefasen vil det blive bestemt, i hvilke formater billedet skal kunne fremvises i det tilhørende workflow. Når materialet er på plads i DigiZuite, begynder det egentlig arbejde med at publisere indholdet. Når LM Glasfiber vælger at præsentere et foto på deres website, så er det DigiZuite, der ud fra fotoets metadata placerer billedet i rette opløsning. Det samlede workflow med billedfiler er dermed blevet fuldstændig automatiseret ud fra LM Glasfibers behov, og det sparer tid og penge, mener Helle Larsen Andersen.

Fakta:
Håndtering af data på tre niveauer

DigiZuite er bygget op i tre niveauer: en content creation del, hvor data lægges ind i systemets server. Data kan være alt fra fotos til pdf-filer. På dette niveau kan data forsynes med metadata.

Næste niveau er storage. Her lagres data i de ønskede formatstrukturer. Et foto vil eksempelvis blive ”createt” i højeste opløsning, og i storagefasen vil det blive bestemt, i hvilke formater billedet skal kunne fremvises. Sidste niveau er output, hvor filerne bliver distribueret til webserver, intranet eller ftp-server.

Fakta:
Media Management på en ny måde

DigiZuite Media Management er et modulbaseret distributions- og lagringssystem og en skalérbar database, hvor man kan lagre alle former for filer, lige fra wordbaserede dokumenter over billeder til videofilm. Det består af kernesoftwaren DigiZuite Media Management og en række moduler. DigiZuite Media Management løser opgaver og projekter i forbindelse med: lagring og distribution af digitale medier, Video On Demand, broadcast/videoløsninger, streaming samt statistikløsninger. Eksempelvis er hele TV2-kanalen Sputnik bygget omkring DigiZuite.