Lydløs opfindelse bag ny dansk PC-producent

Støj-, varme- og støvproblemerne med computere er løst. Den første helt lydløse og blæserfri computer er nu på markedet. Den bliver produceret i Danmark af Intercom Solutions, der tager kampen op mod giganterne på markedet for plug-and-play computere.

Computeren CALM er så gennemtestet, at den nu er klar til markedet. CALM er så lydsvag, at den i praksis ikke kan høres af det menneskelige øre. Det skyldes et avanceret væskekølesystem, som hverken kræver vedligeholdelse eller strøm.
CALM produceres efter bestilling. Det er muligt at konfigurere maskinen efter build-to-order princippet, og kølingsystemet er kompatibelt med stort set alt kendt hardware.

Ingen støj – ingen resonans
”Vi har ikke bare fundet en metode til at dæmpe støjen, vi har helt fjernet støjkilderne,” siger direktør i Intercom Solutions, Ricky Matthesen.
Systemet er så fleksibelt, at selv udvidelseskort, herunder de kraftigste grafikkort med behov for køling, uden videre kan installeres. Blæseren fjernes og det patenterede væskekøleelement sættes på varmekilden uden problemer.
Den harddisk, der følger med systemet, er monteret i et særligt gummiophæng, der modvirker vibrationer og dermed resonans i kabinettet.

Strømforbruget ned og ydelsen i top
CALMs kølesystem bruger nul strøm. Det eneste, der driver væsken rundt, er varme. Det betyder at jo mere varme, der udvikles, jo mere fart kommer der på afkølingen.
“Strømforbruget er, grundet de manglende blæsere, ved alle de tests vi har foretaget under 50% af forbruget på maskiner, som vi har testet imod. Dette betyder, at det samtidigt også er en miljørigtig løsning,” lyder det fra Intercom Solutions.
Når der er ikke er blæsere i computeren, så bliver der heller ikke suget støv ind i systemet. – Og sterile miljøer og allergikere får ikke blæst støv rundt i omgivelserne.

Konkurrencedygtige priser
Prisen for CALM afhænger af hvilken konfiguration man vælger. Et eksempel på en standardkonfiguration er: 1Ghz Pentium III, 256MB RAM, 20GB HDD, CD-ROM, Lyd, 10/100Mbit Netkort, kr. 7.285,- excl. moms. (9.106,- inkl.).
“Prissætningen kan altså måle sig med giganterne på markedet. Jeg ser meget frem til endelig at få en dansk produceret PC linie ud på de internationale markeder, så vi endeligt kan få bevist at Danmark naturligvis også kan gøre sig gældende hér,” lyder det fra Intercom Solutions. For at understrege produktets kvalitet giver Intercom 3 års on-site garanti på alle CALM-modeller.

Kontakt:
Ricky Matthesen * mailto:rm@intercom.dk
Intercom Solutions * http://www.intercom.dk
Togårdsvej 19 * 4750 Lundby * Denmark
Tel +45 7020 2926 * Fax +45 7020 2927 * Mob. +45 2427 4129

Silence Please… CALM SG-3… verdens første lydløse PC… Fotos og yderligere information findes på www.intercom.dk