Markedsplads for privatlån tager kampen op mod bankerne

Bankerne har ikke levet op til deres forpligtelse til at etablere en sund konkurrence på lånemarkedet. Spændet mellem indlån og udlån er meget stort, og bankerne skovler penge ind. FairRates.dk er et alternativ til det, siger Robert Bialek, der er direktør i FairRates.dk

Efter få uger er markedspladsen for privatlån, FairRate.dk taget i brug af danskerne. Både låntagere og udlånere annoncerer netop deres ønsker til rente, tilbagebetalingstid samt en masse detaljer om hvad pengene skal bruges til. I øjeblikket er der tæt ved 20 låneforespørgsler og den højeste rente en låner er villig til at betale er netop nu 15 pct. Ses dette i sammenligning med indlånsrenten i en dansk bank, så vil der være en betydelig gevinst ved at udlåne af sit overskud fremfor at deponere til et par pct. i en typisk dansk bank.

De høje renter som private udlånere kan opnå, skal ifølge Robert Bialek, der er direktør i FairRates.dk, i høj grad ses i sammenhæng med, at mange vælger at optage et privatlån for at nedbringe anden dyrere gæld. Det er et område, hvor bankerne ikke er fulgt med, Robert Bialek.

”Et af problemerne er blandt andet at bankerne ikke længere foretager en personlig kreditvurdering. Det hele kører gennem uigennemskuelige it-systemer, som på forhånd afgør hvilket låneprodukt man som forbruger kan blive tilbudt. På FairRate.dk er det helt op til folk selv at bedømme hinanden og blive enige om vilkår for et lån. Vi assisterer ved at tilbyde baggrundsoplysninger om de enkelte personer og ved at stille en virtuel markedsplads til rådighed, som er 100 pct. gennemskuelig – også med hensyn til priser,” fortæller Robert Bialek.

I udlandet er der mange markedspladser for lån mellem private og erfaringerne er overraskende gode. Sikkerheden er i top og mange er i stand til at gøre rigtig gode forretninger som private udlånere og lånere kan forhandle sig til langt mere fleksible og skræddersyede lån end de ville kunne få tilbudt i bankerne.

De største markedspladser i udlandet er amerikanske www.prosper.com og den britiske www.zopa.com. På Prosper.com tjener 14.000 ud af de i alt 14.161 udlånere mere end 5,68 pct., og 14.072 ud af 14.161 tjener mere end de højeste danske indlånsrenter. Mange udlånere tjener mere end 20 pct. på deres udlån, nogle helt op til 23 pct. Dette gør udlån på en privat lånebørs til en lukrativ investering, der kan måles med afkastforhold fra selv de bedste investeringsforeninger.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Direktør Robert Bialek
FairRates K/S
Rådhuspladsen 16,
1550 København V, Danmark
email: rb@fairrates.dk
telefon: +45 8896 8820
direkte: +45 8896 8822
mobil: +45 2326 4768
www.fairrates.dk