MD sluger tredjestørste mejeri

Danmarks største mejeri MD Foods overtager den tredjestørste på mejeriscenen: Borden Foods Corporations. Handelen vil omfatte alle danske aktiviteter i den amerikanskejede virksomhed. Overtagelsen ventes afsluttet i næste uge, oplyser MD Foods.
Borden Foods Corporation har specialiseret sig i oste og mælkepulverproduktion. Ostemejeriet, der ligger i Grestedbro og beskæftiger 15 personer, vil sandsynligvis blive lukket, når MD Foods åbner nyt stormejeri i Taulov.
“Men mælkepulverproduktionen i Esbjerg, der har ca. 100 ansatte, skal fortsætte. Vi har brug for anlægget, men MD Foods har aldrig givet garanti for ansættelse i længere tid, og det vil vi heller ikke gøre i dette tilfælde”, siger informationschef Peter Kjelstrup, MD-Foods.
Borden Foods Corporations har hvert år modtaget 175 mio. liter mælk fra 330 landmænd. Også landmændenes leverandørkontrakter vil blive overtaget af MD. Leverandørerne vil bliveorienteret på en række møder.
MD Foods har i forvejen flere anlæg, der laver mælkepulver.
“Vi er i gang med at lave nogle højt forædlede pulverprodukter til den øvrige fødevarerindustri. Der bliver brugt pulver i både chokolade og lakrids, og vi kan regulere pulverets indhold af protein, sukker og andre mælkestoffer”.
Borden Foods Corporation, der har sit hovedkontor i Ohio, USA, satte for halvandet år siden alle sine internationele aktiviteter til salg.
Hovedparten blev i februar købt af det verdensomspændende mejeriselskab Nestle, men ikke de danske aktiviteter.