Online Newspapers: Mest omfattende arkiv over kvalitetsaviser

Online Newspaper Index. Danskbygget webservice guider brugere over hele verden til de bedste online aviser i alle lande.

Online newspapers, periodicos, aviser

www.newspaperindex.com er det mest omfattende arkiv over aviser fra alle lande. Det er netop gået i luften på tre sprog, men flere kommer snart til
, lover journalist Hans Henrik Lichtenberg, der har stået for indsamling og research af medierne.

”Jeg har stillet store krav til de aviser, som er kommet med i samlingen. De skal være dagligt opdaterede, de skal være uafhængige og skrive deres nyheder selv. Desuden skal indholdet være gratis for brugeren ogindholdet har jeg begrænset til væsentlige nyheder som politik, ”breaking news” økonomi og samfund. Man finder således ikke gossip, kongerøgelse, sport og andet uvæsentligt,” siger Hans Henrik Lichtenberg.

De strenge krav til medierne betyder, at der fra hvert af de 220 lande verden over som regel kun bliver præsenteret 10 til 20 medier. I meget små lande er antallet nede på en enkelt avis.

”Det for eksempel interessant, at de helt små lande i Afrika faktisk ikke har online medier. I stedet er det større panafrikanske nyhedsbureauer, som fra centralt hold dækker begivenhederne. I de tilfælde er der linket dybt til nyhedsbureauernes landespecifikke sites.”

Omvendt har det været vanskeligt at begrænse mængden af aviser fra store lande.

”Jeg tror ikke, at brugerne af www.newspaperindex.com vil have gavn af en liste på 200 aviser. Det handler om hurtigt at kunne finde en egnet nyhedskilde, og der har jeg redigeret efter bedste evne. –Blandt andet ved at udelukke alle lokalmedier, og aviser som ikke har en trykt udgave,” lyder det fra Hans Henrik Lichtenberg.

www.newspaperindex.com er designet og programmeret af professionelle og sitet er under oversættelse til flere sprog, det er nu oppe på 55 sprog.

 

Newspaperindex.com screendump Indien, Online newspapers india
Online newspapers in India, browse by nationwide or by state