Musikere går til kamp mod kopi-pirater

“Vores musik berører millioner af mennesker verden over. Vores kreativitet og succes er afhængig af en stærk copyrightlovgivning. Derfor har vi brug for jeres hjælp nu,” såden lød indledningen til et brev, som europæiske musikere i går overrakte til EU-Parlamentets formand for den juridiske komite, Jay Berman.
Protest-underskrifterne blev afleveret af den franske musiker Jean-Michel Jarre og den græske sangfugl Nana Mouskouri, der iøvrigt selv er medlem af EU-Parlamentet.
Baggrunden for aktionen er den lette adgang til at piratkopiere musik over Internettet.
Musikerne frygter, at deres indtægter vil svinde ind i takt med at flere og flere får adgang til ny teknologi, der kan distribuere musik uden kvalitetstab.
Det er tilmed næsten umuligt at opspore, men det er musikernes håb, at det europæiske copyright-direktiv bliver udvidet til at dække digital udbredelese.
Hvis det kan lade sig gøre, vil piratkopister ikke være i tvivl om, at de gør noget ulovligt.
“Vi har ikke noget imod den nye teknologi. Tværtimod vil vi selv gerne bruge den til at formidle vores musik. Problemet er, at den nuværende copyright-lovgivning ikke tager højde for Internettet. Vi har i dag ingen sikkerhed for, at vores musik ikke havner hos pirater,” sagde Jean-Michel Jarre.
Musikernes intensive lobbyisme skal påvirke EU-parlamentarikerne til at stemme for en udvidelse af copyright-direktivet i dag. Forslaget, der er til afstemning, indeholder mere end 300 punkter, som EU-Kommissionen foreslog for over et år siden.
Blandt underskriverne er også lang række danske kunstnere, blandt andre Anne Dorte Michelsen, Michael Falch, Poul Krebs og Aqua.