Nano-sokkerne er kommet til Danmark

Sure tæer er fortid. Nano-teknologien er helt konkret kommet ned i fodhøjde og fjerner effektivt lugt og svamp fra fødderne. Samsung har udviklet en teknologi, der helt eliminerer sved og lugt fra fødderne ved hjælp af nanoteknologi. Sokkerne kan nu købes i Danmark.

Sokkerne fungerer ved at sølv-ioner neutraliserer bakterier og svamp. Sølvpartiklerne er imprægneret i polypropylen, der er i forvejen er meget brugt i tekstilindustrien. Hver enkelt sølvpartikel er 30 nanometer stor – en nanometer er en milliard gange mindre end en meter. Det helt nye er, at Samsung har udviklet en metode til at fordele de mange millioner sølv-ioner jævnt over tekstil og har været i stand til at systematisere processen.
Nano-sokkernes fibre er vævet i en speciel struktur, der meget effektivt absorberer sved. Så snart bakterierne kommer i kontakt med de mange sølv-ioner bliver de destrueret.

Sokkerne er så effektive at 99,9 pct. af alle bakterier i bliver neutraliseret og dermed også stort set al lugt – selv efter lang tids brug. Tests af sokkerne har vist at vask og slid ikke gør virkningen mindre.

Sølv-ioners antibakterielle funktion er en kendt egenskab, og det er helt ufarligt for mennesker.

Samsungs sølv nanoteknologi har tidligere været introduceret i blandt andet køleskabe og airconditionanlæg, hvor den har sørget for, at spredning af bakterier og svampe via ventilationskanaler bliver minimeret. I køleskabe kan teknologien holde fødevarer friskere i længere tid.

Teknologien er et produkt af intensiv forskning over flere år af et team på mere end 30 eksperter i Korea. Sokkerne bliver nu masseproduceret i Filippinerne og eksporteret til udvalgte forhandlere verden over.

I Danmark kan et par nano-sokker nu købes for kr. 79,- (tre for kr. 200,-) på Internetsiden www.hitechtoys.dk. Den danske importør, direktør Jens Andersen fra HighTechToys siger:

”Vi har selv testet sokkerne i nu seks dage i træk uden problemer med lugt eller sved. Vi havde naturligvis hørt meget om produktet inden, men vi er overraskede over, at effekten er så markant,” udtaler han.

Fremtiden for nanoteknologi med sølv-ioner som bakterie og svampe-bekæmper byder på undertøj, servietter, tøj og udstyr til hospitaler, og de første deodoranter med nanoteknologi er netop nu kommet på markedet i Asien.