Natteravnene skal køre med S-toget i hele hovedstaden

Natteravnenes samarbejde med DSB bliver nu udvidet til også at omfatte S-toget på Køge Bugt-strækningen. Det skal skabe mere tryghed i togene, og natteravnene kvitteres med gode forhold i form af blandt andet opholdsrum på stationerne. På sigt ønsker DSB at udvide samarbejdet med blandt andet fælles kurser i konflikthåndtering.

Natteravnene og DSB har valgt at køre et endnu tættere parløb i hovedstaden. Det skal skabe bedre sikkerhed for særligt børn og unge ved, at natteravnenes gulklædte medarbejdere færdes på stationer og i togene.
Den nye aftale er kommet i stand efter et forsøg med at indsætte natteravne på Køge Bugt-strækningen, som blev iværksat 1. juni 2008. Det blev en succes og ordningen er siden 1. september gjort permanent – foreløbigt frem til februar næste år. Med aftalen dækker natteravnene nu det meste af hovedstadsregionen, til stor tilfredshed for både Natteravnene og DSB, der kvitterer med gratis kørsel og opholdsrum på stationerne til Natteravnene. – Men både DSB og Natteravnene vil gerne udvide samarbejdet, blandt andet til de landsdækkende tog og med forskellige andre former for parløb.

Togrejsende efterspørger tryghed om aftenen
Hos DSB er samarbejdet med Natteravnene en del af virksomhedens overordnede politik om at indgå alliancer med frivillige og velgørende organisationer:
”Vi er meget glade for, at aftalen med Natteravnene er kommet i stand. Vi vil gerne tage vores ansvar alvorligt ved et tæt samarbejde med en god frivillig organisation som Natteravnene, ligesom vi eksempelvis også samarbejder med Røde Kors om indsamling af 25-ører. Vi ved, at nogle af vores kunder ønsker mere personlig tilstedeværelse i togene om aftenen, så Natteravnene gør en rigtig god indsats ved nu at kunne være til stede i alle vores tog,” siger administrerende direktør i DSB S-tog, Gert Frost.
Ledelsen hos DSB ser mange muligheder i samarbejdet. Gert Frost nævner eksempelvis muligheden for at etablere samarbejder omkring konflikthåndteringskurser, direkte økonomisk støtte eller at deltage i hvervekampagner, der skal skaffe flere frivillige til Natteravnene.
”Vi skal bruge hinanden og lære af hinanden,« siger Gert Frost.

Formelt samarbejde hilses velkomment
”S-stationerne har jo siden starten i Hovedstadsområdet været ét af de naturlige steder for Natteravnene at vise sig, da mange unge jo netop bruger togene eller blot hænger ud der. Derfor hilser vi naturligvis DSB S-togs invitation meget velkommen, da vi nu får etableret et formelt samarbejde til fordel for alle – ikke mindst de rejsende,” siger sekretariatschef Erik Thorsted, der stiftede Natteravnene for godt 10 år siden. Han håber på, at ordningen med tiden kan komme til at omfatte flere strækninger – også gerne de landsdækkende.

Se mere på www.natteravnene.dk eller besøg Natteravnenes Facebook-gruppe, der hedder ”Natteravnene”.