Nu slukker computerne automatisk

Tonsvis af CO2 slippes ud i atmosfæren som følge af danske virksomheders, organisationers og uddannelsesinstitutioners efterladte computere. IT-virksomheden ITX har med succes udviklet et program, der fra centralt hold kan slukke de inaktive computere og dermed spare både penge og strøm. På www.itx.dk kan man følge med i, hvor meget der samlet set bliver sparet med programmet ClimateSaver, og man kan selv beregne, hvor meget man vil kunne spare i ens egen virksomhed.

Allerede i år er der sparet ca. 150 tons C02 med programmet ClimateSaver fra ITX. Programmet slukker for inaktive computere efter en standardmetode eller efter en mere skræddersyet løsning, som man selv opstiller. Løsningen adskiller sig fra de indbyggede strømspareindstillinger, der findes i eksempelvis Windows, ved at de håndteres fra centralt hold, og dermed ikke er afhængige af brugernes vaner – og uvaner.

Computere tændt i weekender og ferier
“Computerne brummer derudaf på de danske arbejdspladser – også efter arbejdstid. Vi har set store institutioner, hvor computer i hundredevis har stået tændt ikke blot om natten, men henover weekender og ligefrem gennem ferier. Med en central løsning som ClimateSaver kan man fra virksomhedens ledelse og it-afdeling træffe og gennemføre en konsekvent politik, som virkelig batter på bundlinjen,” siger direktør i ITX Morten Steen Søndergaard. Indtil nu er erfaringerne, at ClimateSaver har en tilbagebetalingstid på under et halvt år.

Der går sport i spare CO2
ClimateSaver blev introduceret i 2009 i en række kommuner landet over, og programmet sparede allerede i de indledende faser tonsvis af CO2. Nu er systemet landsdækkende, og alle kan deltage.
“Vi har oplevet en stor interesser for ClimateSaver. Først og fremmest siger vores kunder, at de er glade for endelig at kunne gære en effektiv indsats fra centralt hold for at spare på strømmen – men ligeså vigtigt er det, at de har et præcist overblik over, hvor meget der spares. Der går sport i, at spare på strømmen, når man uge for uge kan se en både miljømæssig og kontant effekt,” fortæller Mads Degnebolig Larsen, der er marketingansvarlig hos ITX.
Virksomheder skilter deres energibesparelser
Han understreger desuden, at data fra ClimateSaver kan benyttes i forbindelse med grønne regnskaber og virksomhedernes grønne profilering:
“Når man som virksomhed bliver ClimateSaver, har man naturligvigs lyst til at fortælle andre om det. Det har vi gjort nemt, ved at vi vedligeholder en liste over alle ClimateSavers og virksomhederne får retten til at benytte et særlig ClimateSaver logo. Det sender ikke blot et positivt signal om virksomhedens miljøhensyn, men kan forhåbentlig også være med til at få endnu flere arbejdspladser med som ClimateSavers” siger Mads Degnebolig Larsen.
Når man installerer ClimateSaver får man muligheden for at tilmelde sig ITX’ ClimateSaver barometer. Dermed vil ens virksomheds besparelser på strøm og CO2 indgå i det store regnskab, som ITX har offentliggjort og løbende opdaterer på www.itx.dk.

For yderligere information kontakt venligst:

Morten Steen Søndergaard
ITX
Anelystparken 39D
DK-8381 Tilst
Telefon: +45 7027 0034
Mobil: +45 6040 7000
Fax: +45 8742 5201
morten@itx.dk
Fakta om støm, C02 og computere:
Ifølge Elsparefonden bliver 5 pct af alle computere på de danske arbejdspladser ikke slukket, når medarbejderne går hjem fra arbejde. Gennemsnitligt giver det et strømspild pr. stationær pc på cirka 53 kWh om året. Det lyder umiddelbart ikke af meget, men når man påtænker, at der i Danmark er flere computere, end vi er indbyggere, er det ikke svært at få øje på mulighederne.

Om ITX
Den østjyske virksomhed ITX har siden 2002 specialiseret sig i at levere automatiserede it-løsninger med vægt på styring af brugernes skriveborde. Med fokus på slutbrugerfunktionalitet er ITX fast leverandør til en lang række uddannelsesinstitutioner, offentlige institutioner og private virksomheder. Virksomheden samarbejder med blandt andre RES Software, Microsoft og nu også NComputing om at levere kundetilpassede løsninger der tilgodeser både it-personalet og slutbrugerne. www.itx.dk