Ny kunsthandel skaber interaktion mellem kunst og brugere

Hellerup Kunsthandel vil gøre original kunst lettere tilgængelig for private. Det skal ske gennem personlig vejledning og individuelle søgninger efter de helt rigtige værker – men også ved at skabe dialog mellem kunstner og bruger. Som kunstbruger har man mulighed for at tale med kunstneren, deltage i den kunstneriske proces eller simpelthen bestille kunst med et bestemt tema, motiv eller i bestemte farver.

Nutidens forbrugere vil have helt individuelle oplevelser – også hvad angår kunst. Originale kunstværker rummer unikke fortællinger, og et nyt initiativ vil gøre kunstoplevelsen endnu mere enestående og personlig. Hellerup Kunsthandel formidler ikke blot kunst, men også historien bag de enkelte værker – en historie man som kunstnyder har mulighed for at deltage i. Man kan møde kunstneren bag og tale med ham eller hende om værket, eller man kan være med i skabelsesprocessen fra starten. Her kan man bidrage med idéer til værkets tema og påvirke udformningen undervejs.

Fortælling og skabelse
”Det er vigtigt for os, at kunstnerne er gode til at fortælle historier. Omvendt kan vi også finde præcis den historie, kunden søger. Hvis man eksempelvis ønsker kunst, som handler om håb, inspiration og glæde, søger vi efter specifikke værker med det tema eller præsenterer kunden for konkrete kunstnere, som arbejder med netop dét udtryk”, fortæller Torben Jensen, som sammen med sin kone Karin ejer Hellerup Kunsthandel. Når original kunst indgår i udsmykningen af hjemmet, fortæller værkerne noget om den, som bor der – og den fortælling kan man nu gøre til en personlig historie om værkets skabelse. Hellerup Kunsthandel har dermed udvidet forståelsen af, hvad en købsoplevelse kan indeholde, og spiller således på nye, men også mere traditionelle strenge inden for kunsthandel.

Gamle og nye veje til kunst
Man kan få personlig rådgivning hjemme hos sig selv eller bestille værker direkte over nettet, hvor man har fuldt overblik over varelageret. I showroomet i Hellerup kan man opleve enkelte værker live. Man kan få hjælp til finansieringen af sin kunst – eller leje den. Værkerne kan blive leveret til døren eller hængt op – og der er tre måneders ombytningsret.
”Det er Hellerup Kunsthandels ambition at gøre kunsthandel tilgængelig for alle. Vi vil gerne nå den store skare af kunstinteresserede, som ikke er typiske gallerikunder – folk, som elsker kunst, men som ikke har lyst til eller mulighed for at deltage i alverdens ferniseringer,” siger Torben Jensen.

Hellerup Kunsthandel åbner den 3. september 2007.

For yderligere information kontakt venligst
Hellerup Kunsthandel
Bernstorffsvej 82
DK-2900 Hellerup
T : (+45) 7020 5952
F: (+45) 7020 5953

www.hellerupkunsthandel.dk