Ny trend – bryllup hvert år

For 30 år siden blev man gift en gang. I 1990´erne begyndte folk at blive for anden gang – denne gang i kirken når ægteparret var lidt oppe i årene og havde plads i budgettet. Nu sker det oftere og oftere at ægtepar vælger det tredje og mere eksotiske bryllup – og nogle stopper ikke ved det.

Flere og flere danskere vælger at blive gift flere gange. Det er tydeligt for bryllupseksperten Kenneth Lund, der sammen med sin kone driver landet største bryllupsportal bryllup.dk. De har gennem de seneste år haft fingeren på pulsen, når det kommer til danskernes bryllupsvaner og deres oplevelse er, at der i høj grad efterspørges interessante muligheder for bryllup nummer tre, fire og fem…

Eksotiske bryllupper vinder frem
Kenneth Lund siger:
”For 20-30 år siden blev man enten gift i kirke eller på rådhuse. Nu er vi efterhånden kommet over den trend, at folk, som først blev gift på rådhuset, senere skulle giftes med pomp og pragt i kirken. I stedet ser vi nu, at danskerne ikke bruger kirkebrylluppet, som det ultimative bryllup, men i stedet går de efter at gentage arrangementet igen og igen – og på stadigt mere eksotiske måder.”
Af eksotiske bryllupsoplevelser nævner Kenneth Lund bryllup på en strand på Hawaii, i Paris eller Las Vegas eller de helt outrerede som bryllup i elastikspring fra en helikopter.

Krydderi på tilværelsen
”Det vi ser er, at folk bruger deres bryllupper som et tilbagevendende event. De gør det ikke for at cementere deres forhold eller af religiøse hensyn men som en festlig tradition. Det bliver simpelthen et ekstra krydderi på tilværelsen,” siger Kenneth Lund, der nævner at mange præster ikke er glade for de giftelystne danskeres nye vaner, såfremt vielserne skal foregå i kirken. Desuden kan trenden også forarge andre religiøse og tilhængere af de traditionelle bryllupsritualer.

Giftes hvert år
Kenneth Lund og hans kone er dog tilhængere af at bruge vielser som en forlystelse. Parret har valgt at blive gift hvert år på deres bryllupsdag, og deres mål er at blive det par i Danmark, som er blevet gift flest gange. ”Ved at vælge at blive gift på vores bryllupsdag undgår vi at skulle fejre sølvbryllupper på forskellige ugedag,” griner Kenneth Lund, der er blevet gift tre gange. Desuden ser parret det som en måde at holde sig orienteret om de mange muligheder, der er for anderledes bryllupsoplevelser verden over. Næste gang bliver et bryllup på den kinesiske mur.