Nye muligheder med intelligent radiomodtagelse i bilen

I år vil smarte radioer give lytterne helt nye muligheder for at modtage digital radio, DAB, og FM. Blaupunkt har med de seneste modeller af bilstereo samlet al den nyeste teknologi, og resultatet er en ny type af intelligent bilradio, der til fulde udnytter moderne digital teknik til at give dig uovertruffen radiokvalitet i bilen.

Digital radio, DAB, har allerede vundet indpas i hjemmene, og salget af bilstereo med DAB begynder at tage fart. Blaupunkt har siden DAB blev introduceret været markedsledende på området, og i 2004 kommer en række nye digitale bilstereoer på markedet. Indtil videre tilbyder Blaupunkt DAB i modellen Woodstock DAB53.
Fordelene ved digital radio er en driftssikker modtagelse uden støj og knitren i en perfekt lydkvalitet samt adgang til et hav af såkaldte ”niche-radiokanaler”.

Lytterne tilbydes et stort antal nye og eksklusive radioprogrammer med Digital Radio. Programmer som typisk kun spiller Rock, Jazz, Soft, POP eller anden slags ”niche-musik”. Man behøver altså ikke længere at skifte radiokanal konstant, hvis man f.eks. kun vil høre sin favoritmusik, eksempelvis Jazz.

Med DAB tilbydes desuden overførsel af informationer i form af tekst, billeder og data, som visualiseres på et display.

Det traditionelle FM-format undergår også en hastig udvikling. Først og fremmest benytter Blaupunkt sig af DigiCeiver, der med en avanceret båndbreddeskifter, SHARX®, digitaliserer indkomne radiosignaler. Dermed fjernes eventuelle  forstyrrelser fra andre radiokanaler, der ligger lige i nærheden af den kanal, man hører.

TwinCeiver er en unik opfindelse fra Blaupunkts laboratorier. Ved at lade en mikroprocessor analysere antennesignaler fra to DigiCeiver-tuners i stedet for én, kan der opnås væsentlige fordele. TwinCeiver bedømmer konstant de digitaliserede signaler fra disse to antenner og kombinerer dem til et kraftigt signal fri for forstyrrelser. Det betyder, at man kan opleve perfekt signal over 50 km. Længere fra senderen end tidligere. Desuden kan TwinCeiver helt eliminere forstyrrelser i radiobølger, der skyldes refleksioner fra bl.a. bygninger.

Denne intelligente modtagerfunktion gør det muligt at anvende tuner- og antenneressourcerne optimalt og giver således den særligt gode modtageydelse. TopLine-modellen Bremen MP74, der introduceres i foråret 2004, og er udstyret med TwinCeiver, mens alle MidLine modellerne, eksempelvis Acapulco MP54, har den avancerede DigiCeiver-tuner.

”Blaupunkt har altid været synonym med god kvalitet. Med vores ihærdige fokus på at integrere og udvikle nye løsninger har vi igen sat standarden for, hvad fremtidens bilstereo skal indeholde,” siger Daniel Nilsson, Trade Marketing Manager hos Blaupunkt.

De nye funktioner kan ses i serierne TopLine og MidLine, der introduceres i foråret 2004. Bremen MP74 fra TopLine-serien har TwinCeiver. DigiCeiver findes i Los Angeles fra TopLine-serien og i MidLine-modellen Acapulco MP54.

For yderlige oplysninger kontakt venligst:

Daniel Nilsson
Blaupunkt | Trade Marketing Manager – Car Stereos
daniel.nilsson@dk.bosch.com

eller

John Kristensen
Blaupunkt | Nordic Marketing Manager
John.kristensen@dk.bosch.com

Blaupunkt
Robert Bosch A/S
Telegrafvej 1
DK – 2750 Ballerup
Tel.: +45 44 89 83 74
Fax: +45 44 89 86 44
Cell: +45 20 33 07 21
www.blaupunkt.dk