Nye muligheder med Sharepoint Service

”Sharepoint Service er Microsofts bedst bevarede hemmelighed,” siger Jens Elung, der er direktør i det danske software- og systemhus Marticco i Ålborg. En af hans store opgaver i kontakten med kunderne er at oplyse om mulighederne med Microsofts programpakker. Hans oplevelse er, at kunderne som regel bliver overraskede over, hvilke funktionerne der er med eksempelvis Sharepoint Service, som er en integreret del af 2003 Server.

Virksomheden Marticco er tre år gammel, og den har fra starten specialiseret sig i .NET-teknologi. Der er nu fem ansatte, og Marticco har leveret overskud allerede fra første år. Ud over .NET, C# og SQL er Marticco specialister i Sharepoint,- Biztalk- og Commerce-server – alle applikationer fra Microsoft.
”Vores arbejdsmetode går ud på, at vi tager udgangspunkt i teknologi, der virker, i stedet for at bygge fra bunden. Det giver os mange fordele,” lyder det fra Jens Elung.

Jens Elung oplever ofte, at virksomheder i hans kundekreds ikke har noget kendskab til Sharepoint Service, selvom de har programpakken på deres server, og den er i stand til at løse de aktuelle opgaver.
”For nyligt var fem softwarevirksomheder indbudt til at præsentere forslag til et intranet i en nordjysk kommune. Marticcos forslag gik på, at kommunen skulle benytte Sharepoint Service som grundlag for deres Intranet, og det havde kommunen faktisk allerede købt og installeret på deres server. –Men de havde ikke skænket det en tanke, at det kunne benyttes som applikation til Intranet. Kommunen benytter nu Sharepoint Service til Intranet, og det er sat op af deres egne medarbejdere. Det var selvfølgelig ærgerligt for de indbudte leverandører, men det siger noget om, at Sharepoint Service kan meget mere, end de fleste er klar over,” siger Jens Elung.

For at udbrede kendskabet til Sharepoint Services muligheder har Marticco udviklet en portal for golfspillere: GolfMobil. Konceptet tillader virksomheder at indbyde kunder og samarbejdspartnere til en golfturnering med en omfattende virtuel dimension. Det er muligt at diskutere med andre spillere, udveksle dokumenter og se de andre spilleres meget detaljerede scorecards. Portalen giver indbudte spillere mulighed for at indtaste deres scores og en lang række data om dagen på golfbanen – det kan eksempelvis gøres via mobiltelefonen. Desuden kan der uploades fotos, læses statistik og nyheder og meget andet.
GolfMobil blev benyttet første gang i sensommeren 2004 ved Sharepoint Cup af en række af Marticcos kunder, 25 ledere fra Nordjylland. Det blev en stor succes; mange kunder fik øjnene op for mulighederne med Sharepoint Services, samtidig med at de fik en hyggelig dag på golfbanen.

Jens Elung har siden fået flere henvendelser fra andre virksomheder, der ønsker at benytte GolfMobil til deres egne golfturneringer, herunder Microsoft Danmark, som vil benytte GolfMobil ved det kommende Microsoft Cup.
”Vores demonstrationsprojekt GolfMobil er i sig selv ved at blive en forretning, og det understreger igen de styrker og den alsidighed, der ligger i Sharepoint Services. Rigtig spændende bliver det, når virksomhederne begynder at koble Sharepoint Service sammen med for eksempel e-handel ERP og CRM via bbiztalkserver.” fortæller Jens Elung, der følger nøje med i udviklingen af nye funktioner til Sharepoint.

”Der foregår en heftig udvikling af moduler til Sharepoint Service verden over. Mange moduler kan man hente gratis. Da en af vores udviklere for nyligt deltog i et online seminar om Sharepoint, var der flere end 11.000 deltagere. Der er en meget åben stemning omkring udviklingen af nye moduler, og udvekslingen af viden er enorm,” siger Jens Elung.
Marticco deltager selv i den udvikling og har eksempelvis udviklet et modul, der sætter Sharepoint Service i stand til at kommunikere med mobile enheder.

Boks:

Fordele ved Sharepoint Portal Server

Sharepoint Portal Server gør det nemt at dele dokumenter og andet content på kryds og tværs i organisationen. Det gør applikationen oplagt til intranet og projektstyring, hvor flere skal have adgang til samme dokumenter, have mulighed for at diskutere og planlægge ud fra flere personlige kalendere.

En anden fordel er, at Sharepoint kan kommunikere bredt med mange andre systemer. Der kan eksempelvise hentes oplysninger fra regnskabsprogrammer, lager og logistik samt naturligvis indhold fra Internettet. Alle disse data-kilder kan målrettes, så kun de rette informationer når frem til den rette bruger eller gruppe af brugere.