Nye muligheder med udendørsbelysning

Lys i mur, indkørsel og have hitter blandt danske boligejere. Nye produkter, som gør det nemt at få belysning udendørs i den mørke tid, er kommet på markedet. Flere af dem sikrer både innovative energibesparende løsninger – eksempelvis med LED-pærer, som bruger under en tiendedel strøm i forhold til glødepærer.

Der kommer lys i de danske haver denne vinter. Stier, mure og indkørsel bliver belyst af smarte produkter, som falder helt ind i omgivelserne. Når mørket falder på kan udsigten til udendørsarealerne stadig nydes indefra, eller lysene kan benyttes til praktisk oplysning af gang- og kørselsarealer. Med de nye LED-pærer, som adskillige af de nye belysningsprodukter er bygget til, behøver man ikke længere bekymre sig om energiforbruget, da de forbruger under en tiendedel af traditionelle elpærer.

Folk tænker belysning ind i projekter
”Udendørsbelysning er blevet en fast bestanddel af danske huses inventar. Mange tænker belysning ind i deres projekter helt fra starten for at få et sammenhængende resultat, og det kan vi mærke,” siger Vicki Matzen, der er produktchef hos BAUHAUS på belysningsområdet. Hun oplyser, at trenden med udendørsbelysning gør sig gældende over hele landet.

Nyt område for gør-det-selv-folket
Tendensen til at skabe belysning udendørs følges af en række nye produkter, hvoraf mange velegnede til gør-det-selv-projekter. Det gælder indbygningslamper, som er oplagte til projekter som ny indkørsel eller lave standerlamper, som mange installerer i forbindelse med etablering af bede. Trods de mange nye produkter er bestselleren stadig den klassiske stållampe i galvaniseret stål. Den har været på markedet i mange år og ses på titusindvis af danske husfacader eller fritstående.

Opfrisker boligen med små midler
”Der er både en tendens til at folk eksperimenterer med de nye produkter, og en tendens til at gå efter de gamle klassikere – og begge dele er meget populære i øjeblikket. Vi ser også, at folk bruger belysning som en opfriskning af en bolig på linje med en gang maling,” fortæller Vicki Matzen fra BAUHAUS. BAUHAUS lampeafdeling er en af Danmarks største med flere end 1.500 lamper på lager til både indendørs og udendørs brug.
For yderligere information kontakt venligst:

Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.300 medarbejdere i Danmark
• 14 byggevarehuse i Kolding, Odense, Ålborg, Glostrup, Tilst, Esbjerg, Høje Tåstrup, Næstved, Holbæk, Vejle, Viby J, Herning, Randers, Hjørring. To varehuse under opførelse i Hillerød og Ishøj.