Nye SIP-telefoner fasttømrer Aastras stærke markedsposition inden for IP-telefoni

Med lanceringen af sin helt nye serie af SIP-terminaler udvider Aastra Telecom sin i forvejen omfattende familie af telefoner rettet mod det eksplosivt voksende marked for IP-telefoni.

Aastras nye 5i-serie består af tre nye modeller alle designet til det kræsne europæiske marked.
5i-serien understøtter en lang række nye features, som fx understøttelse af XML-teknologien, der især er rettet mod erhvervslivets anvendelse. 5i-serien er fra starten certificeret til brug sammen med SIP-software fra BroadSoft, der leverer softwareplatforme til førende SIP-udbydere, men telefonerne fungerer også på andre platforme i markedet, herunder Asterisk open source platformen.

SIP-telefoni dækker hele spektret
Mange af de nye danske udbydere af SIP-bylinjer tilbyder både IP-telefoni til erhvervs- og privatliv, og det har Aastra Telecom taget højde for ved udviklingen af 5i-serien.
Modelserien omfatter kontortelefoner, der understøtter alle de gængse funktioner som en professionel telefonbruger forventer.
– Med XML-teknologi kan de nye 5i-telefoner hente oplysninger via Internettet, og præsentere disse i telefonens store display. Telefonerne er skabt med meget store displays, som øger brugervenligheden betragteligt. Telefonerne kan både strømfødes via selve netværksforbindelsen efter PoE standarden, eller via en traditionel strømforsyning, fortæller salgsdirektør Carsten Husted, Aastra Telecom Denmark A/S.

SIP-telefoner fra verdens førende leverandør
Aastra Telecom var verdens første producent, som tilbød kommunikationssystemer med indbygget SIP-funktionalitet, der både tæller meget store anlæg til tusindvis af lokale brugere, såvel som mindre anlæg til små og mellemstore virksomheder. NATO, Microsoft og IBM er blandt de større erhvervskunder, der i dag anvender Aastras telefoniløsninger.
– Uanset virksomhedens størrelse er det økonomisk optimalt at anvende SIP. Vi har set eksempler på danske virksomheder, som sparer investeringen hjem på 3 måneder med SIP-bylinjer, hvis man har meget teletrafik til udlandet. Tilbagebetalingstiden afhænger primært af brugerens trafikmønster, slutter Carsten Husted.

Alsidige telefoner med udvidelsesmuligheder
Det er et designteam bestående af amerikanske og europæiske ingeniører, som har stået for 5i-seriens tilblivelse. Ud over en stor LCD-skærm rummer telefonserien programmerbare taster og sidekonsoller, der især tiltaler ansatte med receptionsarbejde.
Derudover indeholder 5i-serien alle de funktioner, som i forvejen har gjort Aastras telefoner til nogle af verdens mest efterspurgte i form af højttalertelefon med fuld dupleks, og et design, der gør anvendelse og opgradering særdeles let.

Aastra Telecom
Aastra Technologies Limited med hovedkvarter i Concord, Ontario, Canada, udvikler og markedsfører produkter og systemer til kommunikationsnetværk.

Aastra er en ledende global leverandør af IP telefoni og løsninger inden for kontaktcentre til både store og mindre virksomheder i hele verden.
Aastra supporterer kunder i 30 lande og er repræsenteret i 17 lande.

Kunderne tæller bl.a. IBM, Microsoft og Nato.
En stor del af Aastras kerneforretning kommer via opkøb af 1-klasses selskaber i Europa og Nordamerika.

Aastra Technologies Limited er af Frost & Sullivan blevet tildelt verdens mest prestigefyldte pris for god vækstledelse: Growth Strategy Leadership 2006.