Nyhedsportal samler blogs, news og video

Sverige har fået en ny nyhedsportal på Internettet. NewsCow.se er et one-stop for alle typer medier opdelt i mange letoverskuelige kategorier, som sikrer et bredt overblik døgnet rundt. Målet er at NewsCow.se skal give den bedste oversigt over mediebilledet i Sverige for de utålmodige nyhedsfreaks.

Med NewsCow.se har Sverige fået en omfattende og konstant opdateret nyhedsbase, som samler og præsentere døgnets væsentligste nyheder. Nyhedstjenesten samler tekst fra de største og mest troværdige medier i hele Sverige. Samtidig er der inkluderet videofeeds, samt ikke mindst blogfeeds. På den måde koncentreres de største medietyper på ét sted, og det giver et bredt og nuanceret nyhedsbillede.
”I udviklingen har vi lagt vægt på det brede overblik og den intuitive navigation til præcis de nyheder, som har brugerens interesse,” siger content editor på NewsCow.se Rene Hjetting. Han har brugt det seneste halve år på at udvælge nyhedskilder, blogs og videofeeds samt at designe websitet og den bagvedliggende søgemaskine, som lægger nyheder i de rette kategorier.

Overblik over god journalistik i blogosfæren
”For mange almindelige nyhedsbrugere er at det ofte vanskeligt at danne sig et overblik over de bedste kommenterende blogs. Samtidig er mange blogs nye, og nogle går i stå, fordi de ikke bliver opdateret. Vi har med NewsCow.se påtaget os den opgave at sikre, at alt det bedste journalistik fra blogosfæren bliver præsenteret i sammenhæng på et og samme sted,” fortæller content editor. Rene Hjetting.  NewsCow.se er naturligvis helt gratis at benytte og nyhedstjenesten vil med tiden blive finansieret via onlineannoncer.

Mange muligheder i fremtiden
Netop nu, lige efter lanceringen af NewsCow.se, fortsætter arbejdet med at udvælge og sortere i nyhedskilderne. Med tiden vil NewsCow.se få tilføjet en række features, eksempelvis nyhedsbreve og skræddersyede RSS-feeds, som brugeren selv generer.
Om det lidt særprægede navn for nyhedstjenesten siger Rene Hjetting:
”Først og fremmest ønskede vi et navn, der signalerer en anderledes og frisk nyhedstjeneste, der i høj grad henvender sig dem, som har levet med online medier i mange år. Vi tror, vi har fundet et navn, som på en uformel måde kan danne ramme om en multimediel nyhedsstrøm for nutidens og fremtidens sultne mediebrugere. – Desuden leder navnet også tanken hen på koens mælk – vi præsenterer den skummede fløde af dagens mediebillede,” fortæller Rene Hjetting. Han fokuserer nu på at skabe grobund for en trafik på 100.000 månedlige besøg, og derefter vil tjenesten blive etableret i de andre nordiske lande.