Optimeret RIALAN PET-plast er alternativ til metal

Industriens stigende forbrug af specialmaterialer i teknisk plast stiller øgede krav til materialernes bearbejdelighed. En optimeret type PET-plast, bidrager til mere smidig bearbejdning. Resultatet er bedre økonomi, større frihed til design samt øget slidstyrke.

RIAS A/S introducerer en optimeret type polyethylene-terephatahlat (PET) med markant forbedrede spåntagende bearbejdningsegenskaber i forhold til hidtil kendte typer på markedet. Det er resultatet af et af de seneste innovative udviklingsarbejder fra Ensinger GmbH, som er en af verdens førende producenter af højkvalitets plast-halvfabrikata og leverandør til Rias A/S.

Effektiv udnyttelse af CNC
Udviklingen af dette nye materiale imødekommer den spåntagende forarbejdningsindustris ønske om hurtigere bearbejdningstider samt mere effektiv udnyttelse af højeffektive CNC-maskiner og andet forarbejdningsmaterial.
I den forbindelse er sejhedsegenskaberne for PET en afgørende faktor. Hidtil kendte typer er på grund af større hårdhed og stivhed ofte udsat for brud – især under mere ekstreme bearbejdningsforhold i CNC-maskiner og andre forarbejdningsmaskiner. – Ved Ensingers nye plasttype er dette problem næsten ude af verden.
”Det betyder desuden, at man med den forbedrede RIALAN får en øget frihed til design samtidig med større styrke i det færdige produkt,” siger produktchef Leo Blichfeldt fra RIAS A/S.

Alternativ til metal
De vigtigste egenskaber for RIALAN PET er god slag- og trækstyrke med en høj grad af hårdhed og stivhed, god slid- og krybebestandighed, stor dimensionsstabilitet og målfasthed samt god elektrisk isoleringsevne. Dette betyder, at RIALAN PET i mange tilfælde vil være et attraktivt alternativ til metal.
”Teknisk plast viser sig at være mere konkurrencedygtigt til mange opgaver, blandt andet fordi det ofte holder længere end metal,” siger produktchef Leo Blichfeldt.
Materialet er godkendt til brug i forbindelse med levnedsmidler, har en rimeligt modstandsdygtighed overfor visse typer olier, fedt og syrer, er smudsafvisende samt har god strålingsbestandighed.

Selvsmørende RIALAN
Udover standardtypen RIALAN PET tilbydes også en selvsmørende type – RIALAN PET LF TX – der er modificeret med PTFE, hvilket medfører betydeligt højere Pv-værdi glideegenskaber og slidbestandighed, hvilket gør dette materiale yderst velegnet til leje- og glideapplikationer.
Typiske anvendelsesområder for RIALAN PET er:
– maskinindustri til sliddele, lejer, ruller, greb og styreskinner
– elektronikindustri til kontakt- og følerhuse, skinner m.m.
– medicin- og levnedsmiddel teknik til forskellige funktionsdele i doseringsudstyr og maskineri

RIALAN leveres i halvfabrikata i form af rundstænger og plader, type PET i farverne natur og sort, type PET LF TX i farve lysegrå.

RIALAN præsenteres på METAL 2006, på Rias’ stand nr. 5719, hal D i dagene 1. – 5. maj i Fredericia. På standen vises mange typer af teknisk plast, og der er naturligvis også mulighed for helt uforpligtende rådgivning om vores mange andre materialer.

For yderligere information kontakt venligst
For yderligere produktinformation kontakt venligst
Leo Blichfeldt
Produktchef, Industri
Tlf +45 46 77 00 00