Palmer i Danmark: Danske haver er palmehaver

Flere og flere danskere har overvintrende palmer i deres haver. En række arter kan nemlig sagtens klare det danske vejr, og de eksotiske planter er blevet en stor trend. Det opleves hos i høj grad hos ”Klodens Palmer”, der er leverandør af palmer til BAUHAUS.

Palmer fra Himalaya, Mexico og Andesbjergene klarer sig fint i danske haver, og der har aldrig været så mange af dem som netop nu. Det er nemlig nemt at dyrke palmer i Danmark, og en række arter har det ligeså fint i en dansk have som på en skråning ved Ækvator. En palme som hørpalmen har det eksempelvis fint dansk havejord, klimaet klarer den sagtens, og den stiller ingen særlige krav til jordbund eller gødning. Hørpalmen kan tåle ned til næsten minus 20 grader, hvilket i praksis betyder, at den kan overleve selv den hårdeste vinter Danmark. Det eneste, man skal være opmærksom på, er at dække rødderne til med et lag blade eller flis om vinteren.

Sådan dyrkes palmer i Danmark

Indbegrebet af det eksotiske
I BAUHAUS, der har et af landet største udvalg af palmer, kan man vælge blandt otte forskellige palmer, hvoraf flere kan plantes udendørs. Alle palmerne i BAUHAUS kommer fra importøren ”Klodens Palmer”, der har adskillige års erfaring med palmer under danske himmelstrøg. Jens Aaberg fra Klodens Palmer siger:
”Det er en stor trend netop nu. Palmerne er indbegrebet af drømmen om afslapning og god tid, rejser til eksotiske egne, noget fremmedartet og mystisk. Samtidigt er palmen en smuk skulptur, der kan tilføre terrassen og haven noget helt særligt. De kan kombineres med andre eksotiske og farverige planter som eksempelvis græsser, buksbom, små rhododendroner eller andre, ligeså karakterfulde planter. Det skaber en meget autentisk, sydeuropæisk stemning i haven. ”

Gratis rådgivning og grogaranti
Det er nyt for mange, at palmer kan gro i Nordeuropa, men faktisk har der været palmer her siden slutningen af 1800-tallet. De blev importeret af handelsrejsende og skabte allerede på det tidspunkt en trend. Palmerne ledte tanken hen på de eksotiske kolonier og palmehaverne opstod i alle byer Europa. Siden da har palmerne været symbolet på det afslappede og bekymringsløse liv under sydens sol.
Klodens Palmer tilbyder en omfattende rådgivning for kunder, som køber palmer i BAUHAUS og virksomheden tilbyder et halvt års grogaranti. – Hvis palmen går ud i løbet af det første halve år, får man således pengene tilbage. Sortimentet af palmer til danske haver er bredt. Man kan komme i gang for under 200 kr. og de største palmer, på 1,5 meter og parate til udplantning, koster op til 1.199 kr. – Kom ind til BAUHAUS og se selv udvalget af palmer.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22 10 33 74
Dir.: 87 45 05 06

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.600 medarbejdere i Danmark
• 15 byggevarehuse i Kolding, Odense, Ålborg, Glostrup, Tilst, Esbjerg, Høje Tåstrup, Næstved, Holbæk, Vejle, Viby J, Herning, Randers, Hjørring, Hillerød. Yderligere et varehus er under opførelse i Ishøj.