Poker på Internettet

Det er nemt at spille poker på Internettet, og der er pokerrum, som passer til alles temperament. Vi viser, hvordan du kommer i gang.

Der findes et væld af gode pokersites på Internettet og konceptet er det samme hos stort set alle udbyderne: Man opretter sig, indbetaler et beløb med sit kreditkort og har herefter adgang til at spille i en række pokerrum. Der er af sikkerhedshensyn normalt tale om, at man både opretter en konto og en spillerprofil. Som regel er der rigtig mange rum og spil at vælge i mellem, og der er næsten altid et rum, der passer til ens økonomi, evner og temperament.
På disse sider vil vi kommer nærmere ind på, hvordan man rent praktisk opretter sig og kommer i gang. Som eksempel har vi valgt sitet www.eurobet.com.
Eurobet har udover poker også en del andre spil og muligheder for at gamble, men her vil vi kun se på mulighederne for at spille poker. Det kan se lidt uoverskueligt ud, men der er hele tiden hjælp at hente via hjælpefunktioner, og systemet er meget brugervenligt.

Screen 1.
Sådan åbner man en konto
Første skridt er at åbne websitet www.eurobet.com. Som mange andre sites er der næsten altid tilbud, der lover et vist antal dollars at spille for, hvis man tilmelder sig, men der er ofte en omstændig proces, fordi der følger mange betingelser med inden man rent faktisk har de eksempelvis 50 dollars. Åbner man sin egen konto og sætter et beløb ind, så ved man, hvad man har, og man kan disponere frit over sine penge. Vælg pokerfanen i topmenuen.

Screen 3.
Download programmet
For at køre pokerspillet smidigt og sikkert skal man downloade et program. Det gør det hurtigere, at logge på næste gang man skulle få lyst til at spille. Programmet indeholder ingen spyware. Du skal derfor vælge muligheden ”Download” fra højre hjørne. I denne proces vælger du også password og login.

Screen 8.
Genvej på skrivebordet
Programmet åbnes som alle andre programmer og lægger et ikon på skrivebordet, hvor der står: ”Coral Eurobet Poker”. Når programmet er installeret skal du lukke din browser og simpelthen klikke på ikonet på skrivebordet, der så logger dig på Eurobets pokerrum. – Dette betyder også, at du ikke behøver at huske på password og login, det klarer computeren for dig.

Screen 4.
Første login ved pokerbordene
Første gang du klikke på Eurobet-ikonet på skrivebordet vil du blive bedt om at indtaste dine login-oplysninger, det skal som sagt kun gøres denne ene gang.

Screen 7.
For sjov eller rigtige penge?
Du har nu adgang til alle poker-rummene hos Eurobet – og der er rigtig mange at vælge i mellem. Inden vi sætter os ved det første bord, skal vi have nogle penge med – ellers kan vi ikke få lov af dealeren til at sætte os ved et bord, hvor der spilles om rigtige penge. Du kan vælge at oprette og sætte penge ind på din konto ved, som i den virkelige verden, at tage fat i ”cashieren”. Linket er nede i bunden af oversigten over pokerrum og du skal vælge ”Account”

Screen 2
Betal og spil med det samme
Nu vælger du, hvilken type konto du vil oprette, og hvis du vil indbetale rigtige penge kan det gøres med alle typer af kreditkort. Det foregår på præcis samme måde som når man handler på nettet. Har man ikke et kreditkort kan der overføres via bank eller med check. Ulempen er, at det tager dagevis inden man kan komme i gang med at spille.
Med penge på kontoen kan vi gå tilbage til rummene og begynde at overveje, hvordan vi skal spille. I denne test har vi valgt at indsætte 100 kr. Man kan selv vælge i hvilken valuta man vil sætte penge ind, men alle pokerspil foregår i dollars.

Screen 1.
Vælg navn
Inden du vælger rum skal du have et navn, som de andre spillere kan kende dig på. Folk er meget opfindsomme med deres navne, så vi vælger at kalde vores spiller ”Oddpod” – det navn skal nok aftvinge respekt ?

Screen 9.
Vi vælger et rum
Nu er det tid til at finde at pokerrum med nogle hyggespillere, vi kan snøre med de dollars, vi har på kontoen. Som det ses i venstre kolonne, er der rigtig mange rum vi kan vælge. Øverst er der mulighed for, at man kan vælge ”Real Money” og derunder kan man vælge hvilken type poker man vil spille og dernæst hvilke betingelser du ønsker at spille med.
Vi prøver at vælge et rum for begyndere, hvor indsatserne går fra 0,25 til 0,50 dollars, så pengene ikke bliver ødslet bort med det samme. Vælger man et ”No Limit”-rum, så er det en god idé at have mere med end 100 kr. – plus en del erfaring fra begynder-rummene. En helt anden mulighed er at man vælger ikke at spille om penge, det gøres simpelthen ved at vælge et af rummene under ”PlayMoney” .
Uanset hvad man vælger skal man foretage et ”buy-in” – altså vise de andre spillere hvor meget man agter at spille med og for. I mange rum er ”buy-in” fastsat til eksempelvis 100 dollars. Bordet fanger ikke, så man kan altid forlade et bord, og shoppe rundt til man finder et spil, man har det godt med.

Screen 5
Spillet går i gang
Inde i rummet vælger man en ledig stol ved at klikke på den med musen. I nogle tilfælde er der ingen ledige stole, og man kan så komme på en venteliste. Klikker man på stolen, er man allerede med i spillet næste gang dealeren starter en ny runde. Når man ser sine kort, kan man på forhånd vælge om man vil folde, checke eller raise, og der er en række muligheder for at indstille spillet efter behov. Man har 20 sekunder til at beslutte sig og det er som regel mere end rigeligt.
Man kan eksempelvis afkrydse feltet ”Auto Post Blind”, så man automatisk spiller med i alle spil, så længe man er ved bordet, og man kan indstille hvor mange detaljer dealeren skal fortælle om spillet i chat-feltet.