Post-problemer

Postudbringningen er allerede hårdt ramt af konflikten på arbejdsmarkedet. Post Danmark skærer fra i dag kraftigt ned på flere områder af den daglige drift for at spare brændstof, så de mest vitale funktioner kan strækkes i så lang tid som muligt.
På landet vil der fra i dag kun blive udbragt post hver anden dag, og ekspresforsendelser vil fra nu af blive sendt som normal post. Den første dag uden post på landet er altså i morgen torsdag. Hvor lang tid brændstoflagrene rækker er der ikke nogen hos Post Danmark, der har overblik over.
Postkasserne uden for posthuse vil blive tømt, men Post Danmark kan ikke længere give garanti for, at andre postkasser også vil blive tømt.
“Postkasserne i nogle villaområder vil blive aflåst og forsynet med en besked om den nærmeste åbne postkasse,” lyder det fra Informationskonsulent i Post Danmark, Helle Blekinge-Rasmussen.
“Og de dage, der ikke er post, vil kunderne efter aftale kunne hente deres post på det lokale omdelingscenter,” siger hun.

Ekstra indsats
PostDanmark vil gøre en ekstra indsats for at betjene sygehuse, lægehuse, medicinske laboratorier, plejehjem og andre sociale institutioner, men informationskonsulent, Helle Blekinge-Rasmussen, kan ikke love noget på længere sigt.
Udlandsposten er kun lidt berørt at strejken. Post Danmark både modtager og afsender post til udlandet, med kun lidt småforsinkelser.
Jetpost vil ligesom hasteforsendelserne blive sendt som normal post, undtaget er lokal Jetpost som i Århus og København bliver udsendt normalt.
Post Danmark opfordrer sine kunder til at henvende sig til deres lokale posthus for at få information om den aktuelle situation i deres lokalområde.