Private udlejer til hinanden

Haveredskaber, maskiner, biler, alt muligt specialudstyr og serviceydelser – private udlejer til hinanden som aldrig før, og det foregår via internettet. Det er en oplagt mulighed for at spare penge på indkøb af ting man kun sjældent bruger – eller en god mulighed for at tjene penge på de ting, som alligevel bare står og samler støv i garagen.

Boremaskine til leje

Internettet er ikke kun smart, når der skal deles filer. Tusinder af danskere deler deres private ejendele med hinanden via websites som hire2day.com. Står man lige og har behov for en windsurfer i weekenden, en rød løber, en borehammer eller måske en veteranbil, så kan det hele findes på hire2day.com.
”Alle har noget i deres garage eller på deres pulterkammer, som andre står og mangler. Jeg har eksempelvis en fræser til haven, som jeg kun bruger en gang om året. Det er oplagt at udleje den, for så bliver den både brugt, jeg hjælper andre og tjener samtidig lidt penge,” siger Lars Paaske, der i første omgang etablerede webtjenesten hire2day.com for at kunne leje sine egne ting ud.

Trendy at leje frem for at købe
Nu er sitet hire2day.com blevet et stort mødested for lejere og udlejere af alle mulige ting fra hele landet, og sitet begynder så småt at være grundlag for mindre hobbyvirksomheder. Nogle brugere har nemlig så meget gang i deres udlejning, at de begynder at investere i ting til udlejning.
”Det er ikke forbundet med noget pinligt at sige til sine venner, at man udlejer sine private ting. Sådan har det måske været tidligere, men vi ser nu, at alle samfundslag over hele landet ivrigt stiller private ejendele til udlejning,” siger Lars Paaske, der er indehaver af websitet hire2day.com. Lars Paaske tjener intet på at formidle udlejning mellem de besøgende på hjemmesiden, men med tiden håber han, at annoncering på sitet kan bidrage til yderligere udvikling.

Gratis tjeneste for alle parter
”Det eneste hire2day.com gør er, at formidle kontakten. Vi skal ikke have procenter, og vi er ikke med til at lave aftalerne mellem lejer og udlejer – det er helt op til brugerne selv. Det gør også, at vi kan være helt neutrale i forhold til, hvad parterne aftaler, indbyrdes” fortæller Lars Paaske. Det er således brugerne selv, der aftaler pris, varighed og transport.
Han er imponeret over interessen for privatudlejning og også over, hvor gode brugerne er til at lave fornuftige aftaler med hinanden. Der har naturligvis været eksempler, hvor en udlejningsgenstand er gået i stykker, men det er i alle tilfælde blevet løst i mindelighed, lyder det fra Lars Paaske.

For yderligere information kontakt venligst:
Lars Paaske
Mobil: 3029 4046
lpa@skilteriet.dk