RSM Plus: 220 medarbejdere – én mobil IT-løsning

Hos revisionsvirksomheden RSM plus fungerer IT som vand ud af hanen. Det fungerer, uanset om en medarbejder er på et af de otte kontorer landet over, hos en kunde eller hjemme – der er altid fuld adgang til virksomhedens IT-systemer. Dét sikrer optimal kundepleje og effektiv udnyttelse af virksomhedens ressourcer.

RSM plus har som virksomhed foretaget det strategiske valg at outsource størstedelen af virksomhedens IT-drift. Det er en markant beslutning og en konsekvent strategi for en vidensvirksomhed med flere end 220 medarbejdere, men strategien holder og giver en lang række fordele i hverdagen:
”JDM har været med til at få vores IT-strategier til at lykkes. De har været en sparringspartner, som helt konkret har været i stand til at få tingene til at ske. JDM har dermed haft medansvar for, at vores strategi er blevet ført ud i livet,” siger Jesper Aaskov Pedersen, der er IT-chef hos RSM plus. Han har stået for den overordnede implementering af virksomhedens IT-strategi.

Ensartet IT-arkitektur gør ekspansion enkel

Flere opkøb og fusioner betyder, at RSM plus og JDM kender fremgangsmåden. Det hjælper også, at RSM plus har valgt at være konsekvent, idet al IT i organisationen er fuldstændigt integreret. Når en ny afdeling skal indlemmes i organisationen, er det i flere tilfælde foregået i løbet af en enkel dag eller weekend, og det kan kun lade sig gøre, når alle er enige om den overordnede strategi.
”JDM har været med helt fra begyndelsen, og det har været en vigtig brik i vores ekspansion,” siger Jesper Aaskov Pedersen. Han peger eksempelvis på, at nye medarbejdere skal have en god oplevelse rent IT-mæssigt, når de starter hos RSM plus.
”Det har de fået, og vi kan se, at vores teknologiske udvikling, som vi har dannet med JDM, støtter vores forretnings målsætninger optimalt,” lyder det fra Jesper Pedersen.

Kompromisløs tilgængelighed

Et af de kompromisløse tiltag, RSM plus har taget, er at gøre medarbejderne mobile. RSM plus kalder løsningen for ’Den flyvende revisorer’, og det dækker over, at medarbejdere på farten, i hjemmet eller hos kunden altid har adgang til alle nødvendige systemer og data. Dette er muligt via VPN, og JDM’s unikke JDM IDV og tillader en helt ny tilgang til arbejdet hos RSM plus.
”Vores koncept ’Den flyvende revisor’ er med til at vores virksomheder skiller sig ud. Vi er teknologisk i front, og det giver os en række konkurrencefordele,” lyder det fra Jesper Aaskov Pedersen.

Tillid er nøgleordet

”Ved at koncentrere vores IT hos én leverandør kan vi spare tid og penge, men for at det kan lykkes, er det nødvendigt, at samarbejdet er i top. Hos JDM er de supergode til at forstå vores mange behov og levere ud fra det,” siger Jesper Aaskov Pedersen.
Han påpeger, at RSM plus sagtens selv kunne have en IT-afdeling og udføre opgaverne selv.
”En stor fordel ved at arbejde med JDM som key-outsourcer er, at de hele tiden udfordrer os. Når vi har et problem, så kommer de ofte med en innovativ løsning, fordi de hele tiden er på forkant med udviklingen. Dermed trækker de os hele tiden i retning af mere effektive IT-løsninger,” siger Jesper Aaskov Pedersen.

På teknologisk forkant

For RSM plus handler det om meget mere end cost-benefit ved outsourcing. Det handler om konstant at være på forkant teknologisk, at være fleksible og have overblik. Via samarbejdet med JDM har RSM plus tilgang til de bedste konsulenter inden for alle områder af IT:
”Økonomi er ikke den primære faktor, men også økonomisk har vi den fordel, at vi løbende kan op- og nedskalere intensiteten af samarbejdet med JDM. Hvis vi havde vores egen IT-afdeling, ville vi være bundet af faste udgifter,” siger Jesper Aaskov Pedersen.

Faktabokse

IT-løsningen hos RSM plus
Opbygningen af RSM plus´ IT-løsning er foregået i nær kontakt med JDM, der har fulgt virksomheden gennem en række fusioner og opkøb. Den IT-mæssige opbygning består af en lokal server i hver afdeling samt en central server, som eksempelvis håndterer RSM plus´ regnskabssystem. Løsningen er fordelt på følgende:

Hosting
Driftsvedligeholdelse
JDM IDV
Totalleverance af soft- og hardware

Om RSM plus

RSM plus er et stort revisionshus, der beskæftiger flere end 220 professionelle medarbejdere. Revisionshuset dækker hele landet og rummer desuden egne specialafdelinger – blandt andet rådgivning indenfor skat og IT. Dermed dækker RSM plus så godt som hele spektret inden for branchen og kan servicere langt de fleste virksomheder med revision og økonomisk rådgivning. RSM plus har afdelinger i Aalborg, Holstebro, Kolding, København, Odense, Skærbæk, Vordingborg og Århus.