Santaris Pharma er årets EOY Biotek-entrepreneur

Santaris Pharma har med sine lovende kræftforskning fået de internationale investorer til at spærre øjnene op. 40 mio. euro er rejst i 2006, og en række lovende internationale partnerskaber med virksomheder og forskningsinstitutioner er indgået. Virksomheden regner med at have de første produkter på markedet om tre til fem år.

Santaris Pharma er en forskningsbaseret – og produktdreven bio-farmaceutisk virksomhed med fokus på onkologi. Virksomheden arbejder på at opfinde, udvikle og markedsføre innovative nye lægemidler til kræftpatienter. Flotte resultater har fået de internationale giganter inden for biotek til at flokkes om Santaris Pharma, og investorerne har i 2006 stået i kø for at være med til at udvikle den danske biotekkomet. Det skyldes til dels, at markedet for Santaris Pharmas produkter er enormt. Kræft er den anden mest udbredte dødsårsag i den vestlige verden. 10 mio. nye tilfælde om året fører til 6 mio. dødsfald. Et gennembrud indenfor medicinsk behandling, som Santaris Pharma arbejder på, vil således have største betydning for mio. af menneskers velfærd.

Solidt teknologisk grundlag
-Men ikke blot har Santaris Pharma et solidt teknologisk grundlag. Virksomheden har også de ledelsesmæssige kapaciteter til at bringe virksomheden helt i front blandt de store spillere på verdensmarkedet. Det valgte Ernst & Young at anerkende ved prisuddelingen 2006.
“Santaris Pharma har et stort teknologisk potentiale, som kan give banebrydende resultater inden for fremstilling af kræftmedicin.”
Det var nogle af de ord, som prisoverrækker Søren Carlsen, Managing Partner i Novo A/S brugte om biotek-virksomheden Santaris Pharma, som en torsdag aften i slutningen af november blev kåret som vinder af Biotek-kategorien i Ernst & Youngs konkurrence for vækstvirksomheder Entrepreneur Of The Year.

Rejst 40 mio. euro i 2006
Vice-President og CFO i Santaris Pharma Henrik Stage modtog med stolthed prisen og sagde:
”Vi takker den juryen og Ernst & Young for at anerkende Santaris Pharmas succes i år. 2006 har bestemt været et produktivt år for os. I marts rejste vi 40 mio. euro yderligere – den anden største private investering nogensinde for et biotekselskab i Medicon Valley regionen. I juli kunne vi så offentliggøre et globalt samarbejde med Enzon Pharmaceuticals om udviklingen af otte nye kræftmedikamenter baseret på RNA inhibition teknologi. Denne handel inkluderer milestones til en værdi af over 200 mio. USD for Santaris Pharma.”
Santaris Pharma har således fået tøj til at vokse i gennem investorer, som tror lige så meget på virksomhedens vidensgrundlag og ledelsesmæssige kapaciteter, som stifterne selv.

Globale partnerskaber
Santaris Pharma blev stiftet i 2000 som et spin-off fra Exiqon. Det primære arbejde består af udviklingen af molekyler, der er i stand til at stoppe udviklingen af de skadelige gener, som er basis for fremkomsten af kræft og andre alvorlige genetiske sygdomme.
Virksomhedens vision er på sikker og effektiv vis at undertrykke skadelige gener ved hjælp af deres humane antistoffer. Santaris Pharma beskæftiger godt 50 medarbejdere og ledes af Henrik Ørum, Henrik Stage og Keith McCullagh. Santaris Pharma har indgået globalt partnerskab med Enzon Pharmaceuticals, ligesom virksomheden på forskningssiden har indgået partnerskaber med 10 førende europæiske universiteter. Såfremt udviklingen forløber som forventet vil Santaris Pharma kunne sende de første produkter på markedet om tre-fem år.

Se mere på: www.santaris.com

Fakta:
Onkologi er læren om kræftsygdomme og behandling af disse. Ordet kommer fra det græske ord onkos, som betyder svulst.