Skole-IT – Skoler udskifter ugers arbejde med et museklik

Det er tid for årets store opdateringer på skolernes computere. På mange skoler er det et ugelangt, manuelt projekt, der trækker mange ressourcer, men på en række skoler foregår det nu lynhurtigt og problemfrit, fordi smarte metoder er taget i brug. Her undrer man sig over, at så mange danske skoler har IT-problemer, for de tekniske løsninger er udviklet, og de er både billige og gennemprøvede.
Mere tid til undervisning og mindre bøvl med computerne. I Mariager Kommune har man valgt at opdatere computere med et danskudviklet system, og det har frigivet ressourcer og sikret, at skolernes computere altid står til rådighed for undervisningen. Det er ikke længere lærernes ressourcer, der skal bruges til at gå rundt med en cd-rom og manuelt opdatere programmer, når det kan gøres med få klik udover hele kommunen.
”Vi valgte sidste år et system fra danske ITX, som vi kendte fra andre kommuner og folkeskoler. Nu er alle kommunens skolecomputere styret fra centralt hold og et tryk på en knap reetablere en computer – uanset hvad brugere har lavet af ulykker. Det er generelt set en meget stor tidsbesparelse. Først og fremmest for os i skoleenheden, vi gør nu to mand hvad fire mand gjorde tidligere, men ude på skolerne bliver de også sparet for meget tid, der i stedet kan bruges til undervisning,” siger administrator i Mariagerfjord Kommune, Lars Caspersen.

IT i folkeskolerne er mange steder i landet præget af teknisk bøvl, nogle steder så meget at skolerne ikke kan leve op til regeringens målsætninger om IT i undervisningen.
”For ikke så lang tid siden foregik mange af opdateringer her i kommunen ved, at en lærer gik rundt på alle computerne med en cd-rom. Nu foretager vi installationen med et museklik på 2.000 computere ud over hele kommunen, uanset hvilken hardware og hvilke programmer, de enkelte skoler har valgt at benytte,” siger Lars Caspersen. Han påpeger desuden, at det manuelle arbejde, som kommunen tidligere foretog, medførte en lang række fejl. Nu er alt 100 pct. ensartet.
En af de store fordele ved ITX-løsningen er, at den allerede fungerer på hundreder af skoler landet over. Dermed er opsætningen af systemet på en nye skole meget hurtigt og billigt, og det bygger på en gennemprøvet teknologi med en kendt, lav driftspris.
”99 procent af skolernes IT er ens. Det er de samme fagprogrammer, mailprogrammer etc., men skulle der være større afvigelser, så bygges det nemt ind i systemet. Det betyder, at vi i ITX har et system til effektiv skole-IT, som er opbygget i samarbejde med danske folkeskoler gennem de seneste 7 år – og det kan de resterende skoler drage nytte af. Vi ser dagligt nogle helt utroligt ineffektive arbejdsgange på folkeskolerne, hvor vi ville kunne spare lærere og elever for en masse tid, penge og ærgrelser,” siger Morten Steen Søndergaard fra ITX.
Med en ITX-løsning får skolerne selv muligheden for at holde deres computere opdateret. Dette kan også foregå i samarbejde mellem flere skoler, eller ITX kan for en konkurrencedygtig pris drifte hele skolens IT.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Morten Steen Søndergaard
ITX
Anelystparken 39D
DK-8381 Tilst
Telefon: +45 7027 0034
Mobil: +45 6040 7001
Fax: +45 8742 5201
www.itx.dk

Om ITX:
ITX er specialister i software-virtualisering, samt desktop- og client-management løsninger baseret på Microsoft SoftGrid og RES PowerFuse. Vi ønsker, at levere de mest drifts- og omkostningseffektive it-løsninger i Danmark, og har stor erfaring med løsninger til skoler og uddannelsesinstitutioner.
For mere information om vores løsninger eller produkter besøg vores web-site: www.itx.dk