Smertevenlig behandling med laser-teknologi

Børn og voksne med frygt for tandlæger kan se frem til en mere smertefri tandbehandling. Ny laserteknik gør det i dag muligt for danske tandlæger at behandle smertefrit oftere.

Det er laseren Fidelis Plus II fra Scanex Medical Systems A/S, som både arbejder hurtigere, uden rumlen i hovedet, mere smertefrit og næsten lydløst, der står klar til at hjælpe folk med frygt for de gammeldags boremaskiner.

Fidelis Plus II har som den eneste laser fire forskellige indstillinger, der betyder, at den kan arbejde fantastisk hurtigt på både hårde og bløde overflader. Konsekvensen af den høje fart i denne teknologi, er at nerven i tænderne bliver kølet ned. Normalt bliver nerver i tænderne varme under tandbehandling og det er grunden til, at vi føler smerter. Med denne laserbehandling mindskes eller forsvinder smerterne helt på grund af nedkølingseffekten.

En af pionererne indenfor laserbehandling af tænder i Danmark er tandlæge Peter Steen Hansen fra PSH TandlægeCenter i Hillerød. Han har nu i godt 10 år anvendt laser på sine klinikker til stor glæde for patienterne. Laserteknologiens helt store fordel for patienterne er, at mange tandbehandlinger kan gøres smertefri. F.eks. behandlinger af huller i tænderne, tandkødsbetændelse, for store tandkødslommer, parodontose, tandkirurgi, rodbehandlinger, dybtgående tandrensninger, rodafglatninger og behandling af følsomme tandhalse.
PSH TandlægeCenter har netop opgraderet laserudstyret på klinikken og anskaffet en Fidelis Plus II laser fra Scanex Medical Systems A/S. Inden valget faldt på netop dette udstyr havde tandlæge Peter Steen Hansen været på studietur hos professor Norbert Gutknecht på Aachen Universitet i Tyskland for at se på de nyeste laserteknologier.

Der tilbydes endnu ikke en klinisk laseruddannelse på Tandlægehøjskolen i Danmark.
På Aachen Universitet i Tyskland kan danske tandlæger til gengæld deltage i en certificeret tillægsuddannelse på tre dage. Uddannelsen ledes netop af professor Norbert Gutknecht, som også kommer til København til september for at holde møde for danske tandlæger om Fidelis Plus II.
Interesserede kan finde yderligere oplysninger om teknologien på www.scanex.dk/tand. Se mere om praktisk behandling med laser på www.psh-tand.dk.