Specialiserede reservedele direkte fra producenten

Bosch har netop indledt et partnerprogram med reservedelsgrossister i hele Skandinavien. Målet er at få kvalitetskomponenter ud til værkstederne hurtigere og sikre leveringsdygtighed. Det vil spare penge for både værksteder og grossister, lyder det fra Bosch, der under sloganet ”Alt fra en hånd” inviterer aktørerne på reservedelsmarkedet til nært samarbejde.

Det utraditionelle partnerprogram tilbyder grossisterne, op mod 200 i hele Skandinavien, at de kan opbygge deres egne lagre af nogle af Bosch´s mest efterspurgte og specialiserede reservedele. I modsætning til de traditionelle salgskanaler, som foregår gennem bilproducenterne, kan grossisterne nu modtage reservedele til en hel række af bilmærker direkte fra producenten, Bosch.

Hurtigere levering
”Bosch producerer eksempelvis en række systemer til motorstyring og brændstofforsyning, der er standardudstyr i nye biler. Tidligere skulle man gå til den enkelte producent af et bestemt bilmærke for at hente reservedelen hjem. Men nu tilbyder vi grossisterne, at opbygge lagre selv af de bedst sælgende produkter indenfor en række mærker direkte fra Bosch´s centrale lagre,” oplyses det fra Bosch.
I første omgang bliver der tale om et sortiment af specialiserede komponenter til styring af brændstof og motor – også kaldet motorstyring. Eksempelvis er lambdasonder, brændstofpumper og indsprøjtningsventiler faste ingredienser i pakkeløsningen. Der vil blive fokuseret på store bilmærker som VW, Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romero og Opel. Senere kommer flere til, lover Bosch.

Køb reservedele direkte fra producenten
Bosch er ikke blot reservedelsproducent. Flertallet af Bosch´ komponenter sidder i helt nye biler og er i de fleste tilfælde speciallavet til bestemte biltyper. Bosch har i gennem 100 år produceret og udviklet centrale dele til motorkøretøjer. Heriblandt har Bosch opfundet tændrøret og er ledende indenfor innovation og produktionen af energibesparende benzinpumpeteknologi.
De mange specialdele til nye biler betyder sædvanligvis, at reservedelsmarkedet bliver enormt. Eksempelvis producerer Bosch 72 næsten identiske pumper til førstegangsmontering i nye biler. For ikke at oversvømme markedet med så mange forskellige reservedelspumper har Bosch i sit reservedelsprogram udviklet 7 pumper som dækker præcis samme marked som de 72.

Mange fordele i partnerprogrammet
”Det gør lagring utrolig meget lettere. Og man skal huske på at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten. I de tilfælde hvor universal-/kortprogrammer benyttes, er der blot tale om at mekanikeren skal gøre små tilpasninger ved montering,” lyder det fra Bosch.
De grossister, der bliver tilknyttet partnerprogrammet, kan altid være sikre på rigtige priser, når de køber reservedele direkte fra Bosch. Skulle det ske, at en komponent kan findes billigere et andet sted, så har Bosch et online-modul som grossisten kan benytte til at indberette prisforskellen. Bosch vil herefter undersøge, om det er muligt at matche den lavere pris.
Gennem partnerprogrammet er det også muligt, at værksteder bliver certificeret som autoriserede Bosch-værksteder. Det betyder, at de får adgang til det nyeste diagnosticeringsudstyr, software og hotline.