Sprog er en barriere for eksport til Tyskland

Der er igen fuld gang i den tyske økonomi, men danske virksomheder halter bagefter. Eksporten til det store marked syd for os er ramt af mangel på sprogkundskaber og ikke mindst viden om den tyske kultur. Derfor afholder Scandinavian Language Service i samarbejde med Sørensen – Connecting Markets en række frokostseminarer om det tyske eksportmarked. Målet er at sætte fokus på eksport, sprog og kultur og at etablere et dansk netværk af eksportører til Tyskland.

Der er gode eksportmuligheder for danske virksomheder på det tyske marked, men sproget er en hæmsko. Danske mangeårige nedprioriteringer af tysk, giver sig nu udslag i berøringsangst med Danmarks største samhandelspartner. Det er særdeles uheldigt for dansk erhvervsliv – særligt netop nu, hvor den tyske økonomi er på vej frem.

Berøringsangst skader eksporten

”Der er i Danmark behov for et netværk af virksomheder og enkeltpersoner, der beskæftiger sig med eksport til Tyskland,” siger Luciano Lykkebo fra Scandinavian Language Service I/S. Han er initiativtager til seminarrækken, og han mener, at berøringsangsten over for det tyske marked i høj grad skyldes manglende sproglige og kulturelle forudsætninger.
”Derfor har vores seminarer også et element af networking, hvor de danske eksportører får mulighed for at drage nytte af hinandens erfaringer. Målet på lidt længere sigt er at skabe et decideret netværk af eksportører, som kan danne grobund for en mere aktiv eksportindsats,” fortæller Luciano Lykkebo og fortsætte:
”Udover sproglige barrierer er der også andre forhold at tage hensyn til i forbindelse med en etablering i Tyskland. Benny Sørensen fra firmaet Sørensen – Connecting Markets vil fortælle om sine erfaringer og herunder bl.a. komme ind på kulturelle forskelle, det strategiske forarbejde en etablering kræver, samt komme med praktiske metoder til implementering af aftalte mål og aktiviteter på eksportmarkedet.”

Gratis seminar om det tyske marked
Det tyske marked er femten gange større end det danske og Luciano Lykkebo nævner, at Hamborg, blot et par timers kørsel fra Danmark, har et forbrugergrundlag, som overstiger det storkøbenhavnske.
”Det er der måske ikke så meget nyt i, men når vi ser på de danske virksomheders tilgang til disse forbrugere, så bliver det tydeligt, at der er meget lang vej før det bliver ligeså selvfølgeligt at afsætte sine varer i Hamborg som i København,” mener Luciano Lykkebo.
Det er gratis at deltage i seminarierækken og pressen er velkommen til at deltage.
Første seminar afholdes i København på hotel Radisson SAS Royal, tirsdag 7. april klokken 10.00 til 12.00;
se vedlagte invitation. Tilmelding er nødvendig og kan foretages på www.sls-online.dk

For yderligere information kontakt venligst:

Luciano Lykkebo
Scandinavian Language Service I/S
Bianco Lunos Allé 8, st. th.
DK-1868 Frederiksberg C
Telefon/Fax: +45 / 33 23 72 89
Direkte: +45 / 24 91 66 93
www.sls-online.dk