Største golfturnering i Danmark

Kvinderne er med helt fremme i dansk golf. Når Nykredit Masters bliver afholdt i begyndelsen af september er det Danmarks største golfturnering, der afvikles og samtidig er de 126 deltagere kvinder. Turnering, der følges af dansk og internationalt tv, er den danske del af Ladies European Tour 2007, som spilles på 25 baner over hele Europa i løbet af sæsonen.

Den 6 – 9. september 2007 lægger Helsingør Golf Club græs til en af årets største sportsbegivenheder i Danmark – Ladies European 2007. Det er tredje år i træk, at turneringen afholdes og for hvert år er interessen blevet større og større. Derfor forventes i år et rekordstort antal tilskuere og sport i verdensklasse.

Mange danske kvinder i turneringen
126 professionelle damer har kvalificeret sig via deres placering på ranglisten til årets tour. Igen i år er der mange danskere til start i Nykredit Masters. De sidste to års vindere, Iben Tinning og Karen Margrethe Juul, vil sammen med resten af den danske trup gøre hvad de kan for at sikre spænding på hjemmebanen i Helsingør. Den samlede præmiesum udgør ikke mindre en 1,5 million kroner. 60 af de 126 spillere klarer sig videre til de to finalerunder lørdag og søndag. Der er pengepræmie til alle, som klarer cuttet. Turneringen er tællende på den europæiske pengeliste, Order of Merit.

Støtter velgørende formål
Dette år har hovedsponsoren Nykredit valgt at støtte et godt formål ved at donere 35 kroner for hver birdie, der bliver slået under turneringen. Det samlede beløb, der forventes at bliver omkring 50.000 kroner, bliver overrakt til deltageren Amanda Moltke-Leth, som bestemmer hvilken organisation, der skal have pengene. Overrækkelsen sker ved søndagens afslutningsseance.
”Det er dejligt at høre, at jeg gennem Nykredit får lov at støtte noget, jeg står inde for. Uden tvivl skal pengene gå til Kræftens Bekæmpelse. Præcis i hvilket område er jeg endnu ikke sikker på.
Som kun 49-årig døde min mor af kræft. Jeg var blot 19 år og synes knap jeg kendte hende. Det er sørgeligt at miste sin mor så tidligt, og jeg ønsker denne smerte kan undgås for andre. Derfor støtter jeg altid Kræftens Bekæmpelse. Det er en sjov ide med at birdies giver penge. For mit vedkommende skal jeg sørge for der kommer mange penge i puljen,” siger Amanda Moltke-Leth
Amanda Moltke-Leth fik en fjerdeplads ved sidste års Ladies European Tour.

Konstant udvikling i damegolf
De seneste 15 år er det gået stærkt for dansk damegolf. 2.000 nye damer om året bliver registreret i de danske golfklubber. Ifølge Danmarks Idrætsforbund er der i dag flere end 40.000 damer, som spiller golf. Det svarer til, at hver 3. golfspiller på golfbanen er en dame.